Versiunea Beta

Senat: Municipiile reşedinţă de judeţ, printre unităţile care pot constitui zone metropolitane

de Radulescu Eliana Ligia

Senat: Municipiile reşedinţă de judeţ, printre unităţile care pot constitui zone metropolitane

Senatorii au decis, luni, includerea municipiilor reşedinţă de judeţ, alături de Capitală şi de municipiile de rang I, printre unităţile care pot constitui zone metropolitane.

Ei au adoptat, în acest sens, cu amendamente, o iniţiativă legislativă pentru modificarea Legii 215/2001 privind administraţia publică locală propusă de senatorul PNL Emilian Frâncu.

Potrivit propunerii legislative, zona metropolitană este definită ca fiind asociaţia de dezvoltare intercomunitară constituită pe bază de parteneriat între capitala României, municipiile de rangul I sau municipiile reşedinţă de judeţ şi unităţile administrativ teritoriale aflate în zona imediată.

Proiectul de lege a întrunit, la votul în Senat, 102 voturi "pentru", opt "abţineri" şi patru voturi "împotrivă".


 


 

 

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE