Publicat

21

noiembrie

2011

20:34

587

vizualizări

Senat: Municipiile reşedinţă de judeţ, printre unităţile care pot constitui zone metropolitane

Senat: Municipiile reşedinţă de judeţ, printre unităţile care pot constitui zone metropolitane

Senatorii au decis, luni, includerea municipiilor reşedinţă de judeţ, alături de Capitală şi de municipiile de rang I, printre unităţile care pot constitui zone metropolitane.

Ei au adoptat, în acest sens, cu amendamente, o iniţiativă legislativă pentru modificarea Legii 215/2001 privind administraţia publică locală propusă de senatorul PNL Emilian Frâncu.

Potrivit propunerii legislative, zona metropolitană este definită ca fiind asociaţia de dezvoltare intercomunitară constituită pe bază de parteneriat între capitala României, municipiile de rangul I sau municipiile reşedinţă de judeţ şi unităţile administrativ teritoriale aflate în zona imediată.

Proiectul de lege a întrunit, la votul în Senat, 102 voturi "pentru", opt "abţineri" şi patru voturi "împotrivă".


Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Ion Ţiriac a anunţat o megaconstrucţie în România: ”Avem nevoie de încă 200 de milioane de euro!” Nu s-a mai văzut aşa ceva în România

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info