Publicat

26

iunie

2017

22:00

10405

vizualizări

SRI, prima poziţie oficială după numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier

Serviciul Român de Informaţii transmite că instituţia nu este implicată în numirea premierului României, precizările venind după ce social democraţii i-au cerut lui Mihai Tudose asigurări că nu are "dublă comandă", dar şi ca urmare a speculaţiilor referitoare Sorin Grindeanu.

SRI, prima poziţie oficială după numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier

Serviciul Român de Informaţii transmite că instituţia nu este implicată în numirea premierului României, precizările venind după ce social democraţii i-au cerut lui Mihai Tudose asigurări că nu are "dublă comandă", dar şi ca urmare a speculaţiilor referitoare Sorin Grindeanu."În legătură cu speculaţiile apărute in spaţiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informaţii în desemnarea premierului României, SRI face următoarele precizări: Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spaţiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituţiilor fundamentale dintr-un regim democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", transmite SRI printr-un comunicat de presă.

Precizările SRI vin după discuţiile din spaţiul public referitoare la Sorin Grindeanu, premierul în funcţie, şi Mihai Tudose, premierul desemnat.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că Mihai Tudose, propunerea pentru funcţia de premier, va trebui să arate că nu are ”dublă comandă”, asta după ce a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţional la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

Potrivit CV-ului său, în 2013 Mihai Tudose ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”. "Nu a predat niciodată nici ca profesor titluar, nici ca asociat", au declarat reprezentanţii SRI pentru MEDIAFAX.

Luni seara, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose pentru funcţia de premier al României.

De asemenea, şi în legătură cu premierul interimar, Sorin Grindeanu, au apărut speculaţii referitoare la o apropiere de SRI, după ce a absolvit în anul 2013 un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională la ANI, dar şi ca urmare a angajării la Guvern a unui fost ofiţer SRI.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info