Versiunea Beta

SUBIECTE MATEMATICĂ la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Vezi aici ce subiecte au primit azi la MATEMATICĂ elevii de clasa a VIII-a

de Andreea OFIŢERU

Gândul vă prezintă în exclusivitate SUBIECTELE şi BAREMUL de la MATEMATICĂ  la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Peste 161.000 de elevi de clasa a VIII-a  participă la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 în perioada 25 iunie - 3 iulie.

În acelaşi timp, Gândul vă oferă în timp real toate informaţiile despre EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - CALENDAR, SUBIECTE şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

SUBIECTE date azi la MATEMATICĂ la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Descarcă-le de mai jos

O problemă de aritmetică având cerinţa "câte mere are Ana?", două de geometrie şi desenarea unei piramide s-au numărat printre subiectele probei de matematică pe care au susţinut-o, joi, elevii de clasa a VIII-a, în cadrul evaluării naţionale.

Proba scrisă de matematică a avut trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinţe.

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiilor care 4x4+10, cât este numărul "a" dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: "Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?".
Tot la subiectul II, una dintre cerinţe a fost legată de funcţia f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) şi să se reprezinte grafic funcţia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 şi 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Proba de matematică, ultima din cadrul examenului de evaluare naţională, a avut loc în intervalul 9.00-11.00.

SUBIECTELE DATE AZI LA METEMATICĂ LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013:

CLICK PENTRU A MĂRI

 

SUBIECTE MATEMATICĂ: ce se punctează

Proba scrisă la disciplina Matematică, susţinută pe 27 iunie, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2013, evaluează competenţe dezvoltate pe parcursul învăţământului gimnazial, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a V-a - a VIII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013.

Potrivit metodologiei de examen, în cadrul probei scrise la MATEMATICĂ, competenţele de evaluat sunt derivate din competenţele specifice asociate competenţelor generale (CG) şi conţinuturilor programei pentru examenul de Evaluare Naţională.

BAREM SUBIECTE MATEMATICĂ LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

Testul pentru proba scrisă la MATEMATICĂ este format din trei subiecte. Primul subiect conţine itemi de completare, subiectul al doilea şi subiectul al treilea conţin itemi de tip rezolvare de probleme şi itemi de tip întrebare structurată.

Potrivit regulamentului de concurs, testul conţine şi itemi care au un caracter aplicativ şi care solicită mai mult argumentarea bazată pe raţionament deductiv.

Subiectele nu vizează conţinutul unui manual anume. Manualul şcolar reprezintă doar unul dintre suporturile didactice utilizate de profesori şi de elevi, care ajută la parcurgerea programei scolare în vederea formării competenŃelor prevăzute de aceasta.

Proba scrisă la MATEMATICĂ  evaluează competenţe dezvoltate pe parcursul învăţământului gimnazial, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a V-a - a VIII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013.

În cadrul probei scrise la MATEMATICĂ, competenţele de evaluat sunt derivate din competenţele specifice asociate competenţelor generale (CG) şi conţinuturilor programei pentru examenul de Evaluare Naţională.

EDU.RO a publicat modelele de SUBIECTE pe care le pot primi elevii la proba scrisă de MATEMATICĂ.

Pe EDU.RO găsiţi MODELE DE SUBIECTE pentru examenele naţionale la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 şi BACALAUREAT 2012, precum şi SUBIECTE date în anii precedenţi şi BAREM.

gandul.info va publica REZULTATELE de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013  în paralel cu portalul EDU.RO.

MODEL DE SUBIECT POSIBIL PENTRU MATEMATICĂ

Calendar Evaluarea Naţională 2013 pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

27 iunie             Matematica - proba scrisa

29 iunie             Afişarea rezultatelor (pâna la ora 16)

29 iunie             Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

30 iunie - 2 iulie   Rezolvarea contestaţiilor

3 iulie                Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

 

 

 

 

Andreea Ofiţeru este reporter special al ziarului Gândul

 


 

 

84 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 radulescu camelia 27.06.2013 09:54

Va rugam puteti publica ce subiecte s-au dat la proba de matematica astazi ? Multumim

 
#2 Andreea 27.06.2013 10:20

Va rog publicati subiectele ce s-au dat azi la proba de matematica.Mutumesc

 
#3 tito 27.06.2013 10:47

Cititi voi ce scrie acolo....!

 
#4 prostul satului 27.06.2013 10:59

pur si simplu banale

 
#5 ady 27.06.2013 11:10

subiecte de clasa a doua - nu-i asa ca suntem un popor de tampiti?!... da asa este suntem un popor de tampiti! (ne furam unora altora caciula!

 
#6 Costi 27.06.2013 11:13

Ce sa zic... Pacat de copiii care au facut pregatire, au mers la olimpiade si concursuri si acum sunt in aceeasi oala cu ceilalti... rusine guvernantilor!

 
#7 s-au timpit copiii sau mi se pare mie? 27.06.2013 11:27

se pare ca s-au facut pasi uriasi ... INAPOI.
l-au dat subiecte de clasa a 2-a, doar-doar vor trece cit mai multi ca sa dea bine in statisticile ministerului educatiei.
viitorul suna (*)rau!

 
#8 asfgw 27.06.2013 11:27

@ady , Fără supărare .. dar subiectele acestea sunt făcute pentru ca orice tâmpit şi orice analfabet să ajungă la un liceu . Într-adevăr au fost neobişnuit de simple. Şi eu mă aşteptam la mai mult , dar sincer ! Nu putem cere subiecte de olimpiadă .

 
#9 coca 27.06.2013 11:41

Problema cu locul de joaca, punctul b. e enuntata gresit : diagonalele fac doua unchiuri, nu unul singur. Trebuia precizat care anume din ele se cere.
Subiectele nu sunt toate usoare, partea de geometrie e mai grea. Dar noi, oameni maturi vrem sa ne dam destepti aici, ca si cum despre noi e vorba.

 
#10 Vali 27.06.2013 11:42

Deci, daca lenesii nu invata, le dam subiecte mai usoare, sa treaca toti....dupa care ne intrebam de unde atatia inculti si retarzi in gandire, pe strazi....halal tara....astea sunt subiecte de evaluare? Fiica-mea din clasa...zero stie cat e 4*4+10.....

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
ULTIMA ORĂ! A FOST ARESTAT! Încă unul dintre milionarii României a ajuns în spatele gratiilor