Andreea OFIŢERU
Andreea OFIŢERU
81178 vizualizări 27 iun 2013

Gândul vă prezintă în exclusivitate SUBIECTELE şi BAREMUL de la MATEMATICĂ  la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Peste 161.000 de elevi de clasa a VIII-a  participă la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 în perioada 25 iunie - 3 iulie.

În acelaşi timp, Gândul vă oferă în timp real toate informaţiile despre EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - CALENDAR, SUBIECTE şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

SUBIECTE date azi la MATEMATICĂ la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Descarcă-le de mai jos

O problemă de aritmetică având cerinţa "câte mere are Ana?", două de geometrie şi desenarea unei piramide s-au numărat printre subiectele probei de matematică pe care au susţinut-o, joi, elevii de clasa a VIII-a, în cadrul evaluării naţionale.

Proba scrisă de matematică a avut trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinţe.

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiilor care 4x4+10, cât este numărul "a" dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: "Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?".
Tot la subiectul II, una dintre cerinţe a fost legată de funcţia f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) şi să se reprezinte grafic funcţia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 şi 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Proba de matematică, ultima din cadrul examenului de evaluare naţională, a avut loc în intervalul 9.00-11.00.

SUBIECTELE DATE AZI LA METEMATICĂ LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013:

CLICK PENTRU A MĂRI

 

SUBIECTE MATEMATICĂ: ce se punctează

Proba scrisă la disciplina Matematică, susţinută pe 27 iunie, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2013, evaluează competenţe dezvoltate pe parcursul învăţământului gimnazial, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a V-a - a VIII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013.

Potrivit metodologiei de examen, în cadrul probei scrise la MATEMATICĂ, competenţele de evaluat sunt derivate din competenţele specifice asociate competenţelor generale (CG) şi conţinuturilor programei pentru examenul de Evaluare Naţională.

BAREM SUBIECTE MATEMATICĂ LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

Testul pentru proba scrisă la MATEMATICĂ este format din trei subiecte. Primul subiect conţine itemi de completare, subiectul al doilea şi subiectul al treilea conţin itemi de tip rezolvare de probleme şi itemi de tip întrebare structurată.

Potrivit regulamentului de concurs, testul conţine şi itemi care au un caracter aplicativ şi care solicită mai mult argumentarea bazată pe raţionament deductiv.

Subiectele nu vizează conţinutul unui manual anume. Manualul şcolar reprezintă doar unul dintre suporturile didactice utilizate de profesori şi de elevi, care ajută la parcurgerea programei scolare în vederea formării competenŃelor prevăzute de aceasta.

Proba scrisă la MATEMATICĂ  evaluează competenţe dezvoltate pe parcursul învăţământului gimnazial, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a V-a - a VIII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013.

În cadrul probei scrise la MATEMATICĂ, competenţele de evaluat sunt derivate din competenţele specifice asociate competenţelor generale (CG) şi conţinuturilor programei pentru examenul de Evaluare Naţională.

EDU.RO a publicat modelele de SUBIECTE pe care le pot primi elevii la proba scrisă de MATEMATICĂ.

Pe EDU.RO găsiţi MODELE DE SUBIECTE pentru examenele naţionale la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 şi BACALAUREAT 2012, precum şi SUBIECTE date în anii precedenţi şi BAREM.

gandul.info va publica REZULTATELE de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013  în paralel cu portalul EDU.RO.

MODEL DE SUBIECT POSIBIL PENTRU MATEMATICĂ

Calendar Evaluarea Naţională 2013 pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

27 iunie             Matematica - proba scrisa

29 iunie             Afişarea rezultatelor (pâna la ora 16)

29 iunie             Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

30 iunie - 2 iulie   Rezolvarea contestaţiilor

3 iulie                Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

 

 

 

 

Citește și: