Versiunea Beta

Super ofertă: facultate fără bac. O universitate privată din Iaşi vrea să-i facă studenţi şi pe absolvenţii care au picat bacalaureatul: cât sunt taxele

Super ofertă: facultate fără bac. O universitate privată din Iaşi vrea să-i facă studenţi şi pe absolvenţii care au picat bacalaureatul: cât sunt taxele FOTO: Mediafax Foto/Liviu Chirica

Criza de candidaţi la facultate creată de situaţia dezastruasă de la bac determină unele universităţi să coboare criteriile de admitere dincolo de cadrul legal. Universitatea "Apollonia" din Iaşi şi-a adaptat metodologia din acest an astfel încât să-i poată înscrie în facultăţi şi pe tinerii care nu au obţinut diploma de bacalaureat. Cu o condiţie: respectivul document ce atestă absolvirea celor 12 clase de liceu să fie prezentat universităţii până la finele celui de-al doilea an de studiu. O prevedere ce încalcă legea într-un mod evident, spun oficialii Ministerului Educaţiei, care încearcă deocamdată să clarifice situaţia universităţii private ieşene.

Surse din cadrul MECTS au precizat pentru gândul că un corp de experţi ai Direcţiei Învăţământului Superior va fi trimis luni la sediul universităţii pentru a cere lămuriri. În ceea ce priveşte sancţiunile ce pot fi aplicate în cazul în care se va constata încălcarea legii, acestea pot ajunge până la desfiinţarea universităţii prin intermediul unui proiect de lege. Mai mult, conform noii legi a Educaţiei, rectorul instituţiei poate ajunge în instanţă, având răspundere penală pentru faptele grave petrecute în universitate.


Nu ar fi pentru prima dată când instituţia ieşeană s-ar afla în faţa justiţiei. Deocamdată statutul juridic al universităţii "Apollonia" este unul controversat, rectoratul aflându-se într-un conflict cu Universitatea "Petre Andrei" cu care îşi dispută o parte din patrimoniu. Practic, în ultimii patru ani un adevărat război a izbucnit o dată cu separarea celor două universităţi, aflate iniţial într-un trunchi comun, fapt ce a dus la o serie de decizii judecătoreşti contradictorii.

Cert este că deocamdată universitatea face înscriere la trei specializări: medicină dentară, tehnică dentară şi ştiinţe ale comunicării, percepând taxe anuale de studiu cuprinse între 600 şi 1200 de euro.


 

 

38 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 adevaru 17.07.2011 12:55

Invatamantul privat este format din fabrici de diplome pentru handicapati...diplomele respective au aceeasi valoare ca hartia igienica atat in tara cat si in afara!!!

 
#2 M. 17.07.2011 13:04

" Cert este că deocamdată universitatea face înscriere la trei specializări: medicină dentară, tehnică dentară şi ştiinţe ale comunicării "
Nu li s-ar putea pune ( ca la alimentele care contin E-uri ) cate o bulina rosie absolventilor unor astfel de universitati ?

 
#3 colacu 17.07.2011 13:16

"medicină dentară, tehnică dentară " fara ca macar sa fi lut bacul???!!!???!!! O sa ajungem ca la admitere sa semnam o declaratie cum ca ne angajam ca pana la absolvire sa dovedim ca stim sa citim orice text si sa-l scriem macar partial corect.

 
#4 kedo 17.07.2011 13:33

@cris
Bai incompetentule tu nu compara Romania cu vestul si statele.
"jigodi,ca tine, care au cumparat examene la stat" prost crescut mai esti,la privat poti sa stai acasa sa-ti vezi de treaba ta,ca acolo cat timp le platesti facultatea treci fara probleme!
Si acuma gura mica ca te faci de rusine!

 
#5 Gramatica chinuita 17.07.2011 13:40

@cris
"o-i fi" , de fapt se scrie "oi fi" ; "jigodi " de fapt se scrie "jigodii"

 
#6 marksof 17.07.2011 14:13

@cris
Dupa cum scrii romaneste banuiesc ca te referi la examenul de capacitate,da?

 
#7 Ancutza 17.07.2011 14:28

O s ajungem o tara de tot rahatul ca de tot rasul am ajuns deja.intram la facultate fara bac ne angajam pe pile...e o tara foarte frumoasa si mai ales corecta romania asta.nu-i de mirare ca toti vor sa plece de aici in alte tari mai civilizate.pacat

 
#8 Jteph 17.07.2011 14:32

Facultate pentru proști.

 
#9 Mucea 17.07.2011 14:51

Sa-i spun lu bunicu ca are 2 clase ca trenu sa de la relatii politice internationale!Si poate il alegem sa traim si noi bine nu numa chioru sau Eba sau nuti-sa...

 
#10 spaniolul 17.07.2011 15:22

Chiar la medicina dentara inscriu astia unde sunt 10 pe un loc la facultatile de stat! Oare ce spune ministrelul fara bac? Cred ca va da drumul incrierilor!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Reacţie fermă a lui Ion Ţirac: "Trebuie interzise!" Afaceristul român cere intervenţia autorităţilor pentru a stopa un flagel