1910 vizualizări 5 ian 2010

Actorul Tony Tecuceanu de la "Cronica Cârcotaşilor" a murit, ieri dimineaţă, în jurul orei 3.00, la Spitalul "Matei Balş" din Capitală, în urma unor complicaţii la plămâni, după ce a contractat virusul A/H1N1. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat că actorul, în vârstă de 37 de ani, suferea şi de obezitate.

Streinu Cercel a mai spus Tony Tecuceanu a murit după ce în ultima săptămână a fost în comă controlată. Mai mult, actorul s-a prezentat la spital a treia zi de la infectarea cu virusul gripei noi, potrivit secretarului de stat. Potrivit unui comunicat remis de Prima TV, actorul a fost diagnosticat în Ajunul Crăciunului cu virusul AH1N1, la spitalul "Matei Balş", iar starea de sănătate a acestuia s-a agravat. "Tony a facut pneumonie, suferind complicaţii severe la plămâni care, în cele din urmă, i-au fost fatale", se mai arată în document.

Născut pe 13 ianuarie 1972, Tony Tecuceanu a participat la misiuni de menţinere a păcii sub comanda Organizaţiei Naţiunilor Unite. Pe site-ul "Cronicii Cârcotaşilor", el se descria ca fiind "un monstru cu sensibilitate de copil, câteodată nervos". Tony Tecuceanu a jucat în mai multe spectacole de teatru, în filme şi producţii de televiziune.

În 2006, la Gala Tânărului Actor - HOP, Tony Tecuceanu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul "Lomeier" din spectacolul "Noapte arabă", în regia Theodorei Herghelegiu, piesă ce a fost jucată pe scena Teatrului Foarte Mic din Capitală. "Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" este o altă producţe în care Tony a jucat, de această dată în rolul unui miliţian.

Tony Tecuceanu a făcut parte din echipa Cârcotaşilor timp de peste trei ani. Actorul îi interpreta, de obicei, pe Adrian Năstase şi Gigi Becali în scenetele din emisiunea "Cronica Cârcotaşilor".

INFO Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 5.870

Un nou val de îmbolnăviri cu virusul gripal A/H1N1 este aşteptat la sfârşitul lunii ianuarie, iar vaccinarea este importantă pentru că, deşi doar două persoane dintr-o sută fac o formă severă a gripei noi şi decedează, a declarat, ieri, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel. "Din păcate, oamenii nu înţeleg că vaccinarea este singura modalitate de prevenire a acestei gripe. Vă dau un exemplu: din o sută de persoane care se îmbolnăvesc 90 au forme uşoare, opt medii spre severe şi numai două au forme severe care duc la deces", a explicat prof. dr. Streinu Cercel.

Specialistul a completat că variaţiile bruşte de temperatură favorizează dezvoltarea şi transmiterea viru­sului pandemic. Până la sfârşitul anului, în România au fost vaccinate împotriva înfectării cu virusul gripei noi 166.000 de persoane, 40.000 dintre acestea optând pentru imu­nizare în ultima săptămână a anului 2009. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimele 48 de ore, în România au fost confirmate 120 de cazuri noi de gripă, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 5.870 cu 66 de decese.

Citește și: