10909 vizualizări 8 mar 2017

Tragedia a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01:45, pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al Capitalei Republicii Moldova. Din primele informaţii din anchetă, se pare că cei doi minori s-ar fi sinucis, însă deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care adolescenţii au recurs la acest gest extrem.

Potrivit Publika.md, băiatul de 15 ani şi fata de 16 ani ar fi lăsat un bilet de adio în care spuneau că se iubesc şi vor să fie înmormântaţi alături. Tot martorii mai spun că minorii s-au aruncat de la balcon, ţinându-se de mână unul pe celălalt.

O ipoteză tulburătoare este vehiculată însă de presa de la Chişinău. Potrivit unor surse UNIMEDIA, cei doi minori, care s-au aruncat de pe o clădire cu 18 etaje ar fi fost victimele unui joc online numit „Balena albastră”. Tinerii ar fi fost legaţi cu bandă adezivă de mâini.

Un joc extrem de periculos, care a apărut în social media din Rusia dar care se răspândeşte rapid în toată lumea, ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri. Potrivit iheartintelligence.com, participanţii la acest joc sinistru câştigă prin moarte.

Cum funcţionează “Balena Abastră”: Atunci când te înscrii, intri sub tutela unui administrator care îţi oferă diverse sarcini pe parcursul a 50 de zile. Tu trebuie să trimiţi dovezi foto că ai dus la bun sfârşit fiecare dintre aceste sarcini. La finalul celor 50 de zile, câştigi jocul prin sinucidere.

Tinerii sunt prinşi în joc prin intermediul ameninţărilor, aceştia fiind avertizaţi de la bun început că nu există cale de întoarcere. Administratorii îi intimidează pe „jucători”, spunându-le că nu se pot ascunde, mai scrie Libertatea.

Citește și: