Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
27187 vizualizări 9 iul 2015

"Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă. Probabil nu reuşiţi să vă imaginaţi o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vârf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligenţa nu va ajută să vă imaginaţi tineri romîni eşuaţi în viaţă convertiţi la islamism şi trimişi în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan şi reveniţi în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic", a afirmat Traian Băsescu într-o postare pe Facebook.

Fostul şef al statului i-a transmis un mesaj şi Muftiului Murat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România, care a declarat într-uin interviu pentru gândul că proiectul este unul paşnic şi că nu înţelege de ce „s-a transformat într-o polemică politică”.

"Muftiule, am o sugestie şi pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani şi Europa Centrală? Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştin-ortodoxă", atrage atenţia Traian Băsescu.

În final, Traian Băsescu îi adresează şi o întrebare premierului: "Ponta, sigur te-ai operat la picior şi nu la cap?".

În trei ani, ar urma să fie inaugurată cea mai mare moschee din România, un centru religios, cultural şi educaţional destinat comunităţii turco-tătare din România. Întregul proiect ar urma să fie construit din banii statului turc - trei milioane de euro - pe un teren oferit Muftiatului Cultului Musulman din România de Guvernul României.

Şeful Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, a afirmat ieri, într-un interviu pentru gândul, că noua moschee din România nu va fi cea mai mare din Europa, aşa cum "s-a vehiculat în spaţiul public", şi că era necesară în Bucureşti.

"Nu se va face nicio mega-moschee, nu vor veni 6.000 de studenţi, România nu va fi nici centru de export al islamismului fundamentalist în Europa. Comunitatea musulmană va fi un exemplu şi o comunitate loială faţă de statul român aşa cum a fost până acum", a afirmat el. Vezi aici interviul!

Citește și: