540 vizualizări 27 sep 2017

Conform procurorilor, în anul 2013, Constantin Cosmin Zamfir, pe fondul unor probleme financiare a luat hotărârea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, concubinei sale - Jana Elena Ostafe - contra sumei de 300 euro.

Bărbatul şi concubina lui au păcălit-o pe fată, spunându-i că urmează să se deplaseze împreună cu inculpata Jana Elena Ostafe în vacanţă în Turcia. În acest context, părinţii fetei au dat o declaraţie notarială prin care şi-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de Jana Elena Ostafe, „prilej cu care au primit suma de 300 euro”.

„După câteva zile, persoana vătămată şi inculpata Ostafe Jana Elena au plecat în Turcia şi au ajuns în oraşul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetăţean turc, care le-a condus la un apartament închiriat. După ce s-au cazat, inculpata i-a comunicat persoanei vătămate faptul că a fost adusă în Turcia pentru a practica prostituţia, fapt cu care minora nu a fost de acord, context în care a fost lovită cu palmele peste faţă de inculpata şi ameninţată că în cazul în care nu se supune îl va chema pe inculpatul Zamfir Constantin Cosmin să o oblige să practice prostituţia. Sub imperiul stării de teamă persoana vătămată a acceptat să practice prostituţia, sens în care inculpata Ostafe Jana Elena îi aducea clienţi cu care persoana vătămată întreţinea raporturi sexuale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră, iar toate sumele de bani erau încasate de către inculpată”, conform anchetatorilor.

Fata de 14 ani a fost obligată să practice prostituţia în folosul Janei Ostafe timp de trei luni, până la data de 9 aprilie 2014, moment marcat de expirarea vizei de şedere pe teritoriul Turciei.

În acest dosar a fost arestat atât bărbatul, cât şi concubina lui, în urma unei decizii a Tribunalului Olt.

Citește și: