Versiunea Beta

Universitatea “Spiru Haret” a câştigat primul proces cu Guvernul. Guvernul are dreptul să facă recurs - UPDATE

Universitatea “Spiru Haret” a câştigat primul proces cu Guvernul. Guvernul are dreptul să facă recurs.

Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte acţiunea Universităţii "Spiru Haret" împotriva Guvernului, în sensul că a suspendat executarea a două articole din HG 749 din 2009, care nu îi permit acesteia să organizeze admitere, însă hotărârea nu este definitivă. Recursul poate fi introdus în cinci zile.

De asemenea, instanţa a obligat Guvernul la plata 7500 de lei cheltuieli de judecată.

UPDATE: Andronescu despre decizia instanţei privind "Spiru Haret": Ministerul va merge până la capăt

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, în legătură cu decizia Curţii de Apel Bucureşti privind Universitatea "Spiru Haret", că ministerul pe care îl conduce va merge "până la capăt, până la intrarea în deplină legalitate" a instituţiei de învăţământ superior.

"Ministerul declară ferm că merge în continuare până la capăt, până la intrarea în deplină legalitate a Universităţii «Spiru Haret»" a declarat, la Cluj-Napoca, Ecaterina Andronescu.

Aceasta a adăugat că nu a văzut decizia Curţii de Apel Bucureşti şi a susţinut că este vorba doar despre o etapă în acest caz.

"Este doar o etapă, sentinţa nu este definitivă şi noi vom merge până la capăt, până la intrarea în legalitate", a spus Andronescu.

Citeşte mai multe despre declaraţiile ministrului Andronescu pe www.mediafax.ro


 

 

55 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gandul.info 14.08.2009 12:50

Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte acţiunea Universităţii "Spiru Haret" împotriva Guvernului, în sensul că a suspendat executarea a două articole din HG 749 din 2009, care nu îi permit acesteia să organizeze admitere, însă hotărârea nu este definitivă.

 
#2 diogene semidoctu` 14.08.2009 12:50

uite ca mai exista justitie in romania.

 
#3 Felicitari Justitiei 14.08.2009 13:02

pai futu-ti gura ma-tii de baba abuziva, da-ti demisia! si plateste pagube tuturor acelora pe care i-ai prejudiciat prin abuzurile pe care le-ai savarsit. fratilor, introduceti plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva babaciunii ce se crede ministru!

 
#4 calugaru vasile 14.08.2009 13:04

cine stie cati de la curtea de apel sau tot felul de neamuri sunt absolventi de spiru

 
#5 Spinu Harem 14.08.2009 13:06

o fi terminat si judecatoarea la spiru??? la i.d.?

 
#6 Nnickx 14.08.2009 13:10

pai judecatorii de unde si-au luat cartoanele? nu de la party? :))))))))))))))

 
#7 Leone 14.08.2009 13:16

da.... uite cata prostie exista in tara asta. cum este posibil sa faci scoala fara profesor?
toti paznicii si toate vanzatoarele fac facultate la distanta.
daca te-ai uita un pic la mediile obtinute in aceasta zisa universitate ai tinde sa crezi ca aici vin numai genii.

scoala ridica sau coboara un popor. noi suntem deja pe calea pierzaniei cu democratia asta prost inteleasa

 
#8 locul 9oo 14.08.2009 13:17

o dat fica in absolventii facultatilor "serioase", dintre care prima e pe locul 900 mondial.n-aveti frica.locurile de munca sunt atribuite prin concurs.daca univ voastra ,de pe locul 900,a fost mai buna ,o sa ocupati voi posturile.

 
#9 andrei 14.08.2009 13:22

din cate stiam eu curtea de apel da sentinte definitive la care nu se mai poate face recurs, dar in acest context daca este implicat guvernul inseamna ca se va judeca la inalta curte de casatie si justitie? daca da, atunci spiru haret va castiga cu siguranta si pe buna dreptate, mai ales ca stim cu totii dragostea pe care le-o poatra basescu, repercursiunile discursurilor lui basescu la adresa justitiei se vor vedea imediat.

 
#10 pt leone 14.08.2009 13:25

prietene,univ cea mai buna din romania intr-un top mondial este undeva dupa locul 900.despre ce vorbima aici.te crezi inteligent daca ai absolivit o asemenea facultate?

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor