Publicat

27

martie

2008

20:22

280

vizualizări

Unu din doi români primeşte ajutor social

Unu din doi români primeşte ajutor social

Unu din doi români beneficiază de aju­toa­re sociale, a declarat, ieri, minis­trul Muncii, Paul Păcu­raru. Ministrul a mai explicat că numărul de tipuri de prestaţii sociale a ajuns la 35, de la ajutoare de încălzire până la trusouri de bebeluşi. Este interesantă şi evoluţia numărului de asistaţi în ultimii ani: din 2004 până în 2006 au fost în jur de 3.700.000, în 2007 – 7.992. 856, ca anul acesta să ajungă la 11.135.000! Cu toată această statistică impresionantă, Păcuraru susţine, totuşi, că „nu se poate spune că suntem o ţară de asistaţi social”. El explică explozia numărului de asistaţi prin faptul că direcţiile de muncă au preluat anul acesta plata alocaţiilor pentru copii, adică o prestaţie cu 6.000.000 de beneficiari între 0 şi 18 ani.

Până acum, alocaţiile se plăteau de către Ministerul Muncii doar pentru preşcolari, iar pentru ceilalţi copii se plăteau prin Ministerul Educaţiei, doar dacă urmau o formă de învăţământ. Măsura a fost considerată discriminatorie de către Curtea Constituţională, care a decis să beneficieze de alocaţii toţi copiii, indiferent dacă merg sau nu la şcoală. În fine, un alt grup „masiv” de beneficiari de asistenţă socială este format din cei care primesc ajutoare de încălzire. Paul Păcuraru spune că după lărgirea plafonului – în prezent primesc ajutoare toţi cei care au un venit mai mic de 615 de lei pe membru de familie – numărul acestora a crescut foarte mult.


Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info