Publicat

5

ianuarie

2011

12:51

174

vizualizări

Vadim, urmărit penal. Cum a ajuns Dan Diaconescu la adăpostul pentru câini din Pantelimon

Vadim, urmărit penal. Cum a ajuns Dan Diaconescu la adăpostul pentru câini din Pantelimon

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, ieri, că va începe o urmărire penală şi criminalistică pe numele lui C.V.Tudor, în urma incidentelor de luni, de la evacuarea sediului central al PRM. "Vă asigur că dosarul va fi soluţionat cu celeritate", a declarat Kovesi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Întrebat care sunt procedurile de îndeplinit şi dacă pentru urmărirea penală a europarlamentarului este nevoie de un aviz de la Parlamentul European, procurorul general a afirmat: "Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevăzută de fapt în legislaţia naţională, este aceeaşi ca şi pentru senatorii şi deputaţii din Parlamentul României. Un astfel de aviz sau cerere de luare a unei măsuri preventive este supusă regulilor din legislaţia naţională. Deocamdată, pentru demararea investigaţiilor, nu este necesară o autorizare specială în acest sens".

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică s-au sesizat din oficiu. Într-un comunicat de presă remis redacţiei sunt făcute următoarele precizări: "Sesizarea din oficiu a avut loc în urma studierii celor 14 rapoarte întocmite de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie, prezenţi la acţiunea de evacuare. Din conţinutul rapoartelor a rezultat faptul că pe parcursul derulării procedurii de punere în executare a hotărârii, numitul Corneliu Vadim Tudor a ameninţat în mod direct executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti, a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".

Evacuarea câinilor a decurs paşnic

Dan Diaconescu, flocosul căţel al preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost evacuat, ieri, din domiciliul său stabilit, vremelnic pare-se, în strada Emile Zola nr. 2, fiind strămutat, alături de alte şase patrupede, în adăpostul pentru câini din Pantelimon. Alte 14 patrupede au avut o soartă asemănătoare, ajungând în adăpostul de la Fundulea. Doar Negruţu, suferind de pareză, a fost purtat, pe braţe, la o maşină ce l-a dus spre locul în care se află stăpânul său şi Rostogol, preferatul bardului politician europarlamentar.

Pe Rostogol, un "ghem" negru, Vadim l-a luat personal de la sediu chiar în noaptea de marţi spre miercuri. "Am gândit că cel mai înţelept cedează, deocamdată, pentru că mâine îi vom bombarda cu procese, cu acţiuni în instanţă. Deci, ca să protejez vieţile acestor oameni şi ale căţeluşilor pe care i-au luat la şuturi şi pe ei, am decis să mă duc la copiii mei acasă", a declarat liderul PRM la ieşirea din clădire. "Eu zic că plecăm demni, cu fruntea sus, acasă la familiile noastre pentru a evita violenţa. Mie nu-mi place violenţa", a mai spus Vadim Tudor, cel care, cu doar câteva ore înainte, i-a aruncat un pahar de apă în faţă şi a înjurat-o pe doamna executor judecătoresc ce se prezentase pentru a pune în aplicare ordonanţa preşedinţială de evacuare.

Tonul pacifist de a doua zi


În acelaşi ton pacifist s-a manifestat, miercuri, reprezentantul PRM la procesul de evacuare, fostul senator Marius Marinescu, cel care i-a aruncat şi el un pahar de apă în faţă, într-o emisiune televizată, fostei deputate Anca Constantinescu. Marinescu le-a spus întruna "Fiţi liniştiţi, sunt cuminţi, nu muşcă!" hingherilor care capturau câinii şi îi închideau în cuştile metalice în care urmau să fie transportaţi.

Astfel, procesul de evacuare a decurs fără incidente. Marinescu ar fi vrut să intre în sediu, dar Petre Marin, avocatul lui Andrew Caranfil, proprietarul imobilului, i-a retezat elanul: "Îmi pare rău, dar nu vă permite executorul judecătoresc!" "Dar ce aveţi cu mine, n-am venit să facem scandal!", s-a lamentat fruntaşul PRM. "Atunci, de ce aţi declarat că v-am şantajat?". "Păi nu mi-aţi cerut dumneavoastră să îmi retrag…?". "Lăsaţi, că aia a fost aşa, o discuţie privată…", a continuat schimbul de replici.

Hingherii şi-au adus dubiţa, au scos cuştile şi au pornit "la vânătoare". Din curte nu s-au auzit schelălăieli, semn că au acţionat cu blândeţe. Totuşi, când a fost adusă în cuşcă, căţeaua Lupiţa (o corcitură de ciobănesc german) tremura din toate încheieturile. "A fost găsită lângă Casa Poporului, lovită de maşină. Tot acolo a fost găsit şi Negruţu", a făcut prezentările Marius Marinescu. Dan Diaconescu a fost scos al doilea. N-a avut niciun stres, a dat din coadă ca şi când ar fi aşteptat ceva de mâncare. În prima dubiţă au mai fost încărcate 5 cuşti - patru tot jos şi una deasupra, cu o maidaneză mică, albă, cu pete negre. "Gata, la Pantelimon cu ei!", a dat semnalul Marinescu. L-am întrebat câţi câini trebuie evacuaţi, în total: "Păi, sunt 11 căţeluşi şi 10 câini mai bătrâni".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Asta le întrece pe toate! Un senator spune că este prieten cu Kim Jong-Un! Ce cadou incredibil vrea să-i ducă liderului nord-coreean

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info