"'Prietenii' vicleni ai PSD, care se aşteptau ca luptele din Comitetul Executiv să fie atât de intense încât să apară un nou UNPR, au de ce să fie furioşi, deoarece partidul a rămas unit, chiar dacă unii au pierdut şi alţii au câştigat. Menţinerea unităţii PSD şi a grupului său parlamentar este o veste foarte bună, deoarece planul de guvernare, prezentat în campania electorală, poate fi pus în aplicare", spune Năstase pe adriannastase.ro.

El remarcă şi că diferenţele de viziune/interese între principalii actori ai conflictului din partid din ultima perioadă nu au fost o simplă bătălie între persoane, ci "s-au propus idei în legătură cu regenerarea activităţii politice din PSD", ceea ce a arătat că în interiorul partidului "sunt numeroşi lideri în măsură să gândească în perspectivă, dincolo de interesele politice imediate".

"Desigur, aşteptarea tuturor este ca disputa legată de guvernul Tudose să fie ultima de acest fel până la alegerile parlamentare din 2020, iar noul guvern să nu fie supus unor noi şocuri politice", mai spune Adrian Năstase, care este de părere că Guvernul ar trebui restructurat: ”Un nou guvern poate fi şi o oportunitate pentru o nouă structură a executivului. Nu sunt adeptul – pentru România – a  unor guverne cu 15-16 ministere, nici a uneia cu 28-30 miniştri. Cred ca pentru România ar fi potrivit un cabinet cu 20-22 membri (cu tot cu miniştrii fără portofoliu şi miniştri-delegaţi). Dacă liderii politici vor analiza fluxul de decizie guvernamentală vor putea găsi cu uşurinţă soluţiile optimale”.

Citește și: