Publicat

12

februarie

2013

20:01

40558

vizualizări

VIDEO Cum se descurcă ambasadorul României în Marea Britanie cu explicaţiile în engleză. Răspunsurile date CNN privind scandalul cărnii de cal

VIDEO Cum se descurcă ambasadorul României în Marea Britanie cu explicaţiile în engleză. Răspunsurile date CNN privind scandalul cărnii de cal

Într-o intervenţie la postul de televiziune CNN, ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a încercat astăzi să argumenteze nevinovăţia autorităţilor române şi a abatoarelor din care au plecat transporturile de carne de cal care a ajuns pe piaţa britanică etichetată drept carne de vită.

"Cred că prima responsabilitate în privinţa informării publicului aparţine vânzătorului şi apoi furnizorului produsului care trebuie să vadă de la cine s-a cumpărat carnea tocată. Pentru că e vorba de carne tocată. Nu există nicio companie din România care să exporte carne tocată. De niciun fel. Repet, dacă vreţi să găsiţi un răspuns corect, trebuie să verificaţi lanţul furnizorilor de carne tocată. România nu face parte din acest lanţ", spune Jinga.

Ambasadorul admite că nu are numele celor două abatoare implicate, dar susţine, chiar şi în aceste condiţii, că "nu există nicio încălcare a normelor europene de o companie din România sau pe teritoriul României".

Prestaţia ambasadorului Ion Jinga în limba engleză lasă loc de interpretări. Vedeţi mai jos cum vorbeşte Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Reacţie FĂRĂ PRECEDENT a premierului Slovaciei. Scandalul capătă proporţii neaşteptate iniţial: acuzaţii incredibile la adresa Germaniei şi a Italiei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info