Publicat

3

august

2007

15:58

38

vizualizări

Violenţa domestică, neglijată de autorităţile locale şi centrale

Violenţa domestică, neglijată de autorităţile locale şi centrale

Aproape 9.500 de persoane au fost victimele violenţei în familie în 2006 şi 151 dintre acestea au decedat, însă autorităţile locale şi centrale sunt în continuare dezinteresate de această problemă, potrivit unui raport realizat de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului şi prezentat vineri.

Potrivit raportului întocmit de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului (GRADO) în perioada ianuarie-mai 2007, în 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti, anul trecut au fost înregistrate oficial 9.372 cazuri de violenţă domestică, însă există o discrepanţă foarte mare între numărul de cazuri înregistrate de instituţiile care lucrează cu victimele de acest tip la nivelul fiecărui judeţ şi numărul total de victime raportat. Cele mai multe victime au fost înregistrate în Bucureşti (520) şi judeţele Gorj (510), Vaslui (503), Arad (396) şi Galaţi (363).
Vicepreşedintele GRADO, Rodica Niţă, a declarat, vineri, la lansarea raportului, că interesul autorităţilor locale şi centrale responsabile rămâne scăzut, constatându-se în continuare că în unele judeţe acest domeniu nu este deloc finanţat, că nu există iniţiative legislative şi nici parteneriate public-privat. (Mediafax)

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info