Versiunea Beta

"WHY DON'T YOU COME OVER?" Răspunsul Gândul la campania britanică "NU VENIŢI ÎN ANGLIA!". UPDATE

"Why don't you come over?" Răspunsul Gândul la campania britanică "Nu veniţi în Anglia"

Cotidianul britanic The Guardian şi-a invitat cititorii să pună în practică ideea guvernului Marii Britanii de a lansa o campanie prin care să le taie cheful românilor de a veni să muncească şi să locuiască în Regat. Gândul le adresează astăzi o provocare cititorilor săi: dacă aveţi idei, postere, sloganuri, vă invităm să le postaţi pe pagina de Facebook a ziarului Gândul. În fiecare zi, noi vă prezentăm în schimb câte o propunere de-a noastră.

"Why don't you come over?", a campaign by gandul.info in response to the British one called "Don't come to England"

"Why don't you come over?", a gandul.info campaign, commented by The Huffington Post: "Hey, look! Two Romanian ladies! Or are they Kate and Pippa?"

UPDATE 03.02 Afişele de astăzi

UPDATE 02.02: Afişul pe care vi-l propunem astăzi.

UPDATE 01.02: Afişele pe care vi le propunem astăzi. Nu uitaţi, puteţi intra pe pagina de facebook a ziarului gândul de unde le puteţi distribui prietenilor dumneavoastră.

UPDATE 31.01: Afişele pe care vi le propunem astăzi. Nu uitaţi, acum puteţi trimite mesajul vostru britanicilor folosind aplicaţia "Come to Romania"

UPDATE 30.01: Iată care sunt afişele pe care vi le propunem astăzi. Nu uitaţi, puteţi intra pe pagina de facebook a ziarului gândul de unde le puteţi distribui prietenilor dumneavoastră. În continuare aşteptăm propunerile pentru mesaje noi.

Mihai Gongu, unul dintre creatorii afişelor, la Gândul LIVE

De unde a pornit totul

Ziarul The Guardian scria la sfârşitul săptămânii trecute, citând surse oficiale, că guvernul de la Londra plănuieşte să lanseze o campanie publicitară pentru descurajarea românilor şi bulgarilor de a veni în Regatul Unit. "Nu veniţi în Marea Britanie, plouă şi job-urile sunt puţine şi prost plătite", ar fi unul dintre sloganurile la care se gândeşte Guvernul britanic, potrivit publicaţiei citate. Aflaţi AICI mai multe despre această campanie a Guvernului britanic.

Propunerea Gândul: De ce să nu veniţi voi la noi?

Gândul vă propune un posibil răspuns: "We may not like Britain, but you will love Romania. Why don't you come over?" ("S-ar putea să nu ne placă Marea Britanie, dar voi o să iubiţi România. De ce nu veniţi la noi?") este sloganul campaniei gândul dedicate englezilor şi prejudecăţilor despre România.

Gândul, împreună cu GMP Advertising, vă invită să răspundem la spaima autorităţilor din Marea Britanie faţă de "invadatorii" români. În fiecare zi, două afişe noi din cadrul campaniei "Why don't you come over?" vor fi postate aici, pe pagina de Facebook a Gândul. Dacă vă plac mesajele şi susţineţi ideea, preluaţi-le şi distribuiţi-le pe paginile voastre personale.

Cititorii The Guardian au început deja să trimită sugestiile lor pentru campania anti-imigraţie la care se gândeşte guvernul de la Londra, rezultatul fiind însă mai degrabă unul ironic la adresa Marii Britanii, nu a românilor.

Iată un exemplu din seria de afişe trimise de cititorii The Guardian. Galeria foto integrală o găsiţi aici.

"Nu veniţi în Marea Britanie. E plin... de băuturi alcoolice cu gust de fructe, azbest, case proaste, episcopi, britanici..." Creat de Andrew Campbell-Howes // The Guardian

Autorităţile, presa şi unele organizaţii precum Migration Watch, din Marea Britanie, încearcă să acrediteze ideea că cetăţenii din România şi Bulgaria vor invada Marea Britanie, după ce restricţiile de pe piaţa muncii şi cele privind dreptul la rezidenţă vor fi eliminate.

Fără să se bazeze pe cifre sau studii oficiale, britanicii avansează cifre de sute de mii de imigranţi români care aşteaptă să vină în ţara lor.

 


 

 

208 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gigione 29.01.2013 20:24

Într-adevăr, e o idee bună să vină ei aici, baremi vreo lună. Aşa vor putea începe să facă distincţia dintre români şi ţigani. Astfel vor şti cine îi fură şi le parazitează sistemele sociale.

 
#2 expat 29.01.2013 20:36

Sa vina sa-si aprecieze mai mult propria patrie...

 
#3 poză, nume, funcție 29.01.2013 20:38

aștept ceva și despre canada. cazul fetiței paralizate este înfiorător. canada e de toată jena, acum. cine din ministerul de resort din guvernul canadei a făcut acest nazism ”social”? ambasada canadei la bucurești ce spune?

 
#4 ala 29.01.2013 20:41

Ar fi trebui sa-si puna serios intrebarea: de ce i-ar prefera angajatorii pe imigranti in detrimentul lor?. Daca vor fi fost destul de destepti sa elimine din raspuns cliseele "romanii lucreaza pe mai putin", "romanii vin aici sa ne fure noua locurile de munca" ,"romania e o tara undeva in africa sub-sahariana unde venitul mediu e 1 dolar pe luna" si vor intelege ca economia marii britanii se duce pe pluta NU din cauza imigrantilor care vin la munca ci din cauza dole-urilor nesimtite care imbie posesorii de pasaport britanic la frecat menta cu spor , atunci vor avea o sansa.

 
#5 Ooops 29.01.2013 20:48

@gigione
Asa o fi. Atata doar ca atat aia care au furat tablourile din Rotterdam (300 de milioane de euro), cei care au furat toalele Armani (2 milioane de euro) ca si cei care sparg bancomatele din UK nu sunt tigani ci romani de-ai nostri.

 
#6 O Moldoveanca 29.01.2013 20:49

Ii asteptam cu inima deschisa in Moldova noastra la un pahar de tarie adevarata si la o leaca de munca cu sapa.

La Multi Ani

 
#7 rudy 29.01.2013 21:01

:)) :)):)) Abureli ...Full este subiectiv...:)) :)):)) Extraordinar :)) :)) :))

 
#8 Lazlo Tokes 29.01.2013 21:06

Acuma pe bune, ce * sa vezi in romania.O tara inapoiata cu asa zis tendinte nationaliste.Cea mai glorioasa epoca a lor a fost cand au fost condusi de la Viena.Ma intreb cat de daci ar fi fost daca erau de capul lor.

Talpra magyar, hí a haza!


Talpra magyar, hí a haza!

 
#9 rudy 29.01.2013 21:11

Romanii sunt cei mai destepti si inventivi se pricep la toate ...e loc suficient in Anglia pentru Romani...venim...Hi Liberty

 
#10 De ce nu veniti voi in Romania? 29.01.2013 21:14

"Nu veniţi în Marea Britanie, plouă şi job-urile sunt puţine şi prost plătite",
E... si in Romania job-urile sunt putine si prost platite dar macar aici ai soare vara e "vara" si poti face plaja si baie in strandurile din localitati sau pe malul raurilor; in Romania sunt 4 anotimpuri adevarate, nu doar calendaristice!
Din cauza ploii, e multa umezeala. Aceasta intra in oase si cauzeaza reumatismul. Puteti veni in Romania sa va tratati, avem multe saline si bai sarate (Sovata, Sangeorgiu, Ocnele Mari, etc.) unde o cura de apa termala si/sau sarata e benefica la sanatate!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
ULTIMA ORĂ! A FOST ARESTAT! Încă unul dintre milionarii României a ajuns în spatele gratiilor