URĂRI DE CRĂCIUN. Urările de Crăciun aduc întotdeauna bucurie. Fie că sunt trimise prin SMS sau sunt scrise în felicitări, cele mai frumoase URĂRI DE CRĂCIUN sunt primite cu zâmbetul pe buze de prieteni şi de rude. Pentru cei mai puţini inspiraţi există însă URĂRI DE CRĂCIUN deja formulate. Gândul vă propune câteva urări potrivite pentru perioada Sărbătorilor. Vă prezentăm şi câteva imagini hazlii pe care să le publicaţi pe reţelele de socializare online. De asemenea, vă arătăm cum puteţi realiza o felicitare de Crăciun pe computer, în câţiva paşi simpli, şi vă prezentăm trei poezii frumoase, în spiritul sărbătorilor. 

URĂRI DE CRĂCIUN. Mesaje de „La mulţi ani!”

„Fie ca Pruncul născut în ieslea din Betleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie, sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. La mulţi ani!”

„Îţi urez, ţie şi familiei tale, multă sănătate, fericire şi mult noroc pe viitor. La mulţi ani! Sper ca această sărbătoare să vă aducă numai fericire în casă şi familie!”

„Fie ca aroma sărbătorilor de iarnă şi mirosul cozonacilor să vă aducă în case şi inimi săntătate, pace, linişte sufletească şi un Crăciun fericit. La mulţi ani!”

„Sfintele sărbători de Crăciun şi Anul Nou să vă aducă sănătate, putere de muncă şi multe satisfacţii alături de cei dragi. La mulţi ani!”

URĂRI DE CRĂCIUN. „Sărbători fericite alături de cei dragi. Să aveţi parte de multă căldură în suflet şi în casă, bucurie în inimă şi multă sănătate şi putere de muncă. La mulţi ani!”

„Sărbătorile de iarnă sunt mirifice. Ele fac legătura dintre realitate şi basm. Cu ocazia Crăciunului vă dorim sănătate şi un an nou ca în poveşti! La mulţi ani!”

„Lumină, pace, bucurie, zăpadă, viaţă, dăruire, iertare, zâmbet, sărbătoare, ne aduce an de an Crăciunul. Deschide-ţi sufletul şi lasă căldura sărbătorilor de iarnă să te învăluie ca un vis frumos. Sărbători fericite şi la mulţi ani!”

„E vremea colindelor, vremea bucuriei, când minunea naşterii Mântuitorului cuprinde sufletele şi le înnobilează. La mulţi ani!”

„De sărbători, casa să-ţi fie plină de lumina dumnezeiască şi masa îmbelşugată cu toate bunătăţile. Fericire şi sănătate, bucurii şi tot ceea ce îţi doreşti să se adeverească. Crăciun fericit şi la mulţi ani!”

„Fie ca Sfintele Sărbători de iarnă să-şi reverse harul asupra ta şi a celor dragi, să-ţi aducă liniştea inimii şi a minţii şi să-ţi sporească sănătatea şi belşulul, să-ţi împlinească gândurile şi speranţele. La mulţi ani!”

URĂRI DE CRĂCIUN. Colinde alese

Gandul vă vesteşte Crăciunul cu trei colinde alese, izvodite de George Coşbuc, Octavian Goga şi Mihai Eminescu.

GEORGE COŞBUC
Pomul Crăciunului

Tu n-ai văzut pădurea, copile drag al meu,
Pădurea iarna doarme, c-aşa vrea Dumnezeu.
Şi numai câte-un viscol o bate uneori,
Ea plânge-atunci cu hohot, cuprinsă de fiori.

Şi tace-atunci şi-adoarme, când viscolele pier,
În noaptea asta însă, vin îngerii din cer.
Şi zboară-ncet de-a lungul pădurilor de brad,
Şi cântă-ncet; şi mere şi flori din sân le cad.

Iar florile s-anină de ramuri până jos
Şi-i cântec şi lumină şi-aşa e de frumos!
Iar brazii se deşteaptă, se miră: asta ce-i?
Se bucură şi cântă ca îngerii şi ei.

Tu n-ai văzut pădurea, copile drag al meu,
Dar uite ce-ţi trimite dintr-însa Dumnezeu.
Un înger rupse-o creangă din brazii cu făclii,
Aşa cum au găsit-o, cu flori şi jucării.

Departe într-un staul e-n faţă-acum Isus,
Şi îngerii, o, câte şi câte i-au adus.
Dar El e bun şi-mparte la toţi câţi îl iubesc,
Tu vino şi te-nchină, zi: Doamne-ţi mulţumesc!

OCTAVIAN GOGA
Crăciunul copiilor

Dragi copii din ţara asta,
Vă miraţi voi cum se poate,
Moş Crăciun din cer, de-acolo,
Să le ştie toate, toate.

Uite cum: vă spune Badea:
Iarna-n noapte, pe zăpadă,
El trimite câte-un înger
La fereastră, ca să vadă.

Îngerii se uită-n casă,
Văd şi spun, iar Moşul are
Colo-n cer, la el în tindă,

Cu condei de-argint el scrie
Ce copil şi ce purtare...
Şi de-acolo ştie Moşul,
Ce-i şiret el, lucru mare.

MIHAI EMINESCU
Colinde, colinde

Coline, colinde
E vremea colindelor,
Căci gheaţa se-ntinde
Asemeni oglindelor.

Şi tremură brazii,
Mişcând rămurelele,
Căci noaptea de azi-i
Când scânteie stelele.

Se bucur copiii
Copiii şi fetele,
De dragul Mariei
Îşi piaptănă pletele.

De dragul Mariei
Ş-a Mântuitorului,
Luceşte pe ceruri
O stea călătorului.

URĂRI DE CRĂCIUN. Felicitări de Crăciun

Puteţi face o felicitare de Crăciun foarte simplu, copiind una din urările publicate aici pe o imagine. Vă recomandăm cea mai simplă metodă, prin intermediul programului Paint din sistemul de operare Windows. Programul îl găsiţi mergând la Start/All Programs/Accesories/Paint. Deschideţi imaginea în Paint şi apoi selectaţi butonul „A” din partea de sus a meniului. Selectaţi opţiunea „Transparent”şi copiaţi textul. Vă sugerăm să folosiţi culoarea albă pentru text şi fontul Monotype Corsiva. 

URĂRI DE CRĂCIUN. Felicitări de Crăciun

URĂRI DE CRĂCIUN. Surpriza Google

Motorul de căutare Google le-a urat, în Ajunul Crăciunului, utilizatorilor săi români un simplu şi cald „Sărbători fericite!”, printr-un doodle special, în care este prezentat un peisaj de iarnă.

„Sărbători fericite din partea Google!” - aceasta este urarea afişată pe prima pagină a motorului de căutare Google, marţi, în ajunul Crăciunului.

Noul logo arată ca o felicitare de Crăciun, în partea de jos a acesteia fiind scris cuvântul „Google”. Desenul mai cuprinde o imagine de iarnă cu trei copaci în fundal, în timp ce în centrul desenului apare o sanie trasă de un cal, iar în sanie se află doi copii.

URĂRI DE CRĂCIUN cu rimă

„Cu colinde de Crăciun / vă dorim un an mai bun / şi cu dragoste creştină / să primiţi în dar lumină / zurgălăi de flori de gheaţă / să vă bucure de viaţă, / mult noroc s-aveţi în toate, / La Mulţi Ani cu sănătate!”

„Moş Crăciun vine tiptil / niciodată nu-l simţim, / dar de fiecare dată / lasă-n fiecare poartă / fericire, bucurie, sănatate pe vecie! / Crăciun fericit!”

„Pe la ferestre cad steluţe, / iar pe foc sunt sărmăluţe, / bradul e împodobit, / Moşul e din nou grăbit, / peste tot e bucurie / şi Crăciunul iarăşi vine. / Sărbatori fericite!”

„Cateluş cu parul creţ, s-aveţi Jeep-ul în coteţ şi o vilă cu piscină, pe Madona ca vecină, o lopată pentru bani, La Anu’ şi La Mulţi Ani! SĂRBĂTORI FERICITE!”

„Un an nou mai fericit, Cu de toate garnisit, Sănătate şi iubire Şi cu multă fericire!”

URÂRI DE CRÂCIUN. „Crăciun cât mai luminos / vis de iarnă călduros / linişte lângă cei dragi / veste bună dinspre magi! / Crăciun fericit!”

„Să ne-adune bun cu bun, / Sfânta seară de Crăciun, / că-i mai Sfânta decât toate, / La Mulţi Ani cu sănătate!”

„Moş Crăciun bate la uşă, / scoate mâna din mănuşa / şi vă dă din palma lui / darurile cerului, / lângă brad şi lângă foc / să vă umple de noroc. / Crăciun fericit!”

„Un bătrânel cu chipul drag / va veni la voi în prag / să nu-l goniţi, e Moş Crăciun / şi vă aduce un an mai bun!”

URĂRI DE CRĂCIUN. Strigături tradiţionale

„Păsăreaua câmpului canta-n cornu plugului, şi tat cânta şi ciripeşte şi la gazda-i mulţumeşte. mulţumim gazda frumos, că ne-ai primit bucuros, la fereşti cu colţu lat pe Christos l-am lăudat, pe Christos pe dumneata ca la noi aşa-i dată. Amin, amin slavă ţie Dumnezeu gazda te ţie, şi pe prunci şi pe soţie deacum până-n veşnicie!”

„Colindiţa nu-i mai multă
Să trăiască cine-asculta
Sus la ceruri o-naltam
Şi la gazde o-nchinam
O-nchinam cu veselie
Şi cu mare bucurie
C-am ajuns seara de-ajun
A bătrânului Crăciun
Sus, mai sus v-am înălţat
Ce-am ştiut noi v-am cântat
Să rămâneţi sănătoşi
Sănătoşi şi bucuroşi
C-am ajuns ziua cea sfântă
Când colindele se cântă
Sărbătoarea lui Hristos
Să vă fie de folos!”

„Ţine gazdă masa-ntinsă
Şi lumina-n geam aprinsă,
Că-i vremea umblatului
Peste vatra satului,
Pe poteca de mătasă,
Dintr-o casă-n altă casă,
Să ne-adune, bun cu bun,
Sfânta Sară de Crăciun,
Că-i mai Sfântă decât toate,
La mulţi ani cu sănătate!”

URĂRI DE CRĂCIUN clasice

„Cu ocazia sărbătorilor de iarnă îţi doresc o vacanţă plină de linişte, odihnă, pace sufletească şi împlinire. Fie ca de Crăciun să ţi se îndeplinească toate dorinţele, iar Anul Nou să te surprindă alături de cei pe care îi iubeşti.”

„Fie ca sărbătoarea sfântă a Crăciunului să vă umple casa de dragoste, lumină, fericire şi linişte sufletească! Sărbători fericite!”

„Să vină Crăciunul şi toţi clopoţeii din brad să-ţi cânte colindul magic care să poarte cu el încrederea, puterea şi speranţa de care ai nevoie! Crăciun fericit!”

 URÂRI DE CRÂCIUN. „Fie ca spiritul blând al Sfintelor Sărbători să ningă asupra voastră doar bucurie, prosperitate, veselie şi sănătate în anul ce vine! Sărbători Fericite! La Mulţi Ani!”

„Fie ca sărbătorile de anul acesta să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranţă şi iubire. Moşul să vă aducă cele mai dorite şi neaşteptate cadouri vouă şi celor apropiaţi.”

„Pacea şi liniştea să fie călăuza ta în seara de Crăciun. Fii mai bun, mai înţelegător, împarte cu bucurie spiritul sărbătorii!”

„Gânduri bune fug spre tine, sănatate şi mult bine! Sărbători Fericite şi un Crăciun de poveste!”

URĂRI DE CRĂCIUN pentru persoana iubită

„Moş Crăciun mi-a promis că-mi va aduce anul acesta ceva frumos şi nostim dacă voi fi cuminte. Am fost cel mai cuminte băiat din lume şi acu te voi avea în sfârşit!”

„De Crăciun, dacă vine la tine un tip gras şi păros şi te baga într-un sac, nu te speria! I-am scris moşului că te vreau pe tine de Crăciun”.

„Abia aştept anul ce începe pentru a-l putea petrece alături de tine. Îţi urez cele mai fericite sărbători!”

„Fie ca un fulg de nea răzleţ şi vesel să bată-n uşa casei tale şi să-ţi aducă bucurii şi lumina în seara Sfântă de Crăciun”.

„Hei, ce faci? Eu te întâmpin cu mult zâmbet şi cu un pahar de vin, ca să avem Crăciun voios, că nimic nu-i mai frumos, că o zi de sărbătoare, când mai vrei şi o ninsoare, caldă şi cu voie bună, că o frumoasă cununa, paşnică şi cu surprize, pline de multe reprize. Crăciun Fericit!”

„Mă bucur că eşti lângă mine şi sper să petrecem împreună un Crăciun de neuitat cu multă zăpadă, colinde şi bucurii! Eşti cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-am primit vreodată şi îţi mulţumesc că exişti!”

„Cel mai frumos lucru la acest Crăciun este că mă pot încălzi în braţele tale. Îţi mulţumesc pentru că mă faci fericită. Îţi doresc din inima sărbători fericite!”

 URÂRI DE CRÂCIUN. „În perioada asta a anului vreau să-ţi spun că singura magie pe care o simt nu e cea a Crăciunului, ci magia ta… Te iubesc şi vreu să-mi petrec toate zilele de Crăciun cu tine!”

„Ori de câte ori petrec timp departe de tine, îmi pare că e timp irosit. Tu dai înţeles zilelor vieţii mele. N-aş putea să-mi petrec sărbătorile de iarnă nicăieri altundeva decât lângă tine. Noi doi, multă zăpadă, ascultând colinde… Nu e nimic mai îmbietor.”

„Fie ca un fulg de nea răzleţ şi vesel să bată-n uşa casei tale şi să-ţi aducă bucurii şi lumina în seara Sfântă de Crăciun.”

„Hei, ce faci? Eu te întâmpin cu mult zâmbet şi cu un pahar de vin, ca să avem Crăciun voios, ca nimic nu-i mai frumos, ca o zi de sărbătoare, când mai vrei şi o ninsoare, caldă şi cu voie bună, ca o frumoasă cununa, paşnică şi cu surprize, pline de multe reprize. Crăciun Fericit!”

„Mă bucur că eşti lângă mine şi sper să petrecem împreună un Crăciun de neuitat cu multă zăpadă, colinde şi bucurii! Eşti cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-am primit vreodată şi îţi mulţumesc că exişti!”

„Cel mai frumos lucru la acest Crăciun este că mă pot încălzi în braţele tale. Îţi mulţumesc pentru că mă faci fericită. Îţi doresc din inima sărbători fericite!”

URĂRI DE CRĂCIUN bune de trimis şefilor sau partenerilor de afaceri

„Crăciun fericit, mult noroc mai departe şi un an mai bun, mai bogat şi mai frumos decât toţi care au fost!”

„Sărbătorile de iarnă să vă aducă multe bucurii, surprize şi îndeplinirea tuturor dorinţelor.”

„Frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor şi cu imaginea celor dragi însuflet, să vă aducă împlinire, iubire şi fericire. Sărbători fericite!”

„Crăciun plin de bucurii, căldură şi imaginaţie”.

 URÂRI DE CRÂCIUN. „La ceas de sărbătoare când anul are templele ninse, iar colindele ne încălzesc sufletul cu bucuria Crăciunului, vă doresc sănătate, pace şi prosperitate”.

„Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbători să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma. Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani”.

„Sărbători fericite cu bucurii şi împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moşul cu masa bogată şi sufletul curat”.

„Mult belşug în casa, pâinea mai gustoasă, datorii puţine, în anul care vine”.

 URÂRI DE CRÂCIUN în versuri
 
„Să va fie casă, casă
Cu bucate noi pe masă
Moş Crăciun cu sacul plin,
Drumu'n viaţă cât mai lin,
Bogăţie câtă vreţi,
Sănătate pentru toţi,
Iar la anul care vine
Să va fie şi mai bine”.
 
„Iată vine Moş Crăciun,fără sănioară,
Un ren e bolnav nu-i zăpada afară,
Dar în sacul lui are încărcate,
Sincere urări, multă sănătate
Doar belşug în casă şi o viaţă frumoasă
La mulţi ani!”
 
„L-am visat pe Moş azi noapte,
Tot venea c-un sac în spate,
Să v-aducă sănătate
şi cadouri multe, toate,
Deci aşteaptă-l, că el vine,
Chiar acum este la mine!”
 
„Sărbătorile când vin,
Să va fie coşul plin,
Să aveţi pe saturate,
Casă plină, sănătate,
Pungă să geamă de bani,
Mult noroc şi la mulţi ani!”

URĂRI DE CRĂCIUN religioase
 
„La pragu-ţi vin din nou colinde să îţi cânt cu leru-i ler şi domn din cer... Astăzi Hristos s-a născut. Crăciun şi pace!”
 
„Lumina sfântă venită în Ajun să va aducă în suflet un vesni Crăciun. Sărbători de vis alături de cei dragi!”
 
„ De sfintele Sărbători să deschidem uşă pentru oaspeţi dragi, şi inimă pentru speranţa bucurie şi lumina. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţa, drumul din faţă noastră va fi presărat cu împliniri”.
 
„Fie că spiritul blând al Sfintelor Sărbători să ningă asupra voastră doar bucurie şi senin, prosperitate, veselie şi sănătate în anul ce vine! Sărbători Fericite!”
 
URÂRI DE CRÂCIUN. „Pe vremuri oamenii aveau cruce de lemn şi inimă de aur. Acum au cruce de aur şi inimă de lemn.Fie că sfântă sărbătoare să readucă aurul în sufletele noastre. Să aveţi parte numai de lumina în inimă şi gând. Sărbători fericite”.
 
„Minunatele nopţi ale Crăciunului, colindelor şi datinilor strămoşeşti să va găsească la ceas de bucurie alături de oaspeţii cei dragi. Va doresc tot binele, gândurile bune şi curate să va însoţească pretutindeni, fericirea şi succesul să va fie mereu alături!”
 
„Iubirea divină coboară printre noi, că o ninsoare naivă aducând cu ea bucuria Naşterii Mântuitorului”.

„Fie că Pruncul născut în ieslea din Bethleem să va umple casele şi vieţile cu bucurie,sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. La mulţi ani!”

URÂRI DE CRÂCIUN. „De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă bucurie şi lumina. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri.
Fie ca spiritul blând al Sfintelor Sărbători să ningă asupra voastră doar bucurie şi senin, prosperitate, veselie şi sănătate în anul ce vine! Sărbători Fericite!”

„Pe vremuri oamenii aveau cruce de lemn şi inima de aur. Acum au cruce de aur şi inimă de lemn. Fie că sfânta sărbătoare să readucă aurul în sufletele noastre. Să aveţi parte numai de lumină în inimă şi gând. Sărbători fericite”.

„Minunatele nopţi ale Crăciunului, colindelor şi datinilor strămoşeşti să vă găsească la ceas de bucurie alături de oaspeţii cei dragi. Vă doresc tot binele, gândurile bune şi curate să vă însoţească pretutindeni, fericirea şi succesul să vă fie mereu alături!”

 URÂRI DE CRÂCIUN hazlii
 
„Dragă Moş Crăciun,
După 30 de ani în care am tot aşteptat să-mi aduci un cadou decent, te rog acum să-mi aduci în dar un bilet la loterie, în valoare de măcar 4 milioane de euro. Promit să-l împart pe din două cu destinatarii acestui mesaj. Crăciun fericit!”
 
„Dragă Moş Crăciun, de Sărbători nu-mi doresc decât lista ta cu băieţii şi feţele drăguţe! Crăciun Fericit şi Sărbători Fericite!”
 
„Mă adresez pe această cale membriilor familiei, prieteniilor şi cunoscuţilor. Va informez că sunt dispus(ă) ca începând de azi să primesc cadouri pentru a evita aglomeraţia din ultimul moment! Accept bani numerar sau cecuri, bijuterii, parfumuri fine, haine de marcă, autoturisme şi chiar apartamente. Crăciun fericit!”
 
URÂRI DE CRÂCIUN. „Sunt virusul Moş Crăciun. Dacă vrei cadouri, trimite telefonul tău la adresa pe care o vei primi în următorul SMS”.
 
„Dacă Moş Crăciun nu vine, îl reţin, este cu mine. Stăm la bârfe, bem un vin, poate chiar îl şi combin. Moşule cu bărba şură, ce mirosi a băutură, patu-i cald, l-am pregătit, ţi-a fost frig, eşti obosit? Tu, de daruri n-ai primit, nu eşti rău, stai liniştit! Dar de când este la mine, a uitat de tot de tine”.

„E Crăciun! Este divin! Ne uităm pe geam afară, prin zăpadă Moşul zboară? Ni se trage de la vin”.

„Moş Crăciun cu suflet bun să v-aducă în Ajun, carduri VISA Diamant, carnavaluri pe la Rio, brazilience-n custodie. Haide, gata cu visatul, că s-a ars şi cozonacul!”

URĂRI DE CRĂCIUN de trimis la părinţi

„Miros de brad, parfum de flori, bat în ferestre urători, clipesc pe cer mii de culori, fiţi fericiţi de sărbatori, acum şi în anii următori, dragi părinţi!”

„M-aţi ţinut de mână şi m-aţi învăţat cum să împodobesc primul meu pom de Crăciun. Astăzi decorez bradul şi mi-aş fi dorit sa fiţi lângă mine. Va urez din suflet Crăciun fericit!”

URÂRI DE CRÂCIUN. „Crăciun fericit pentru cei mai buni părinti din lume! Va mulţumesc că aţi fost alături de mine de fiecare data când am avut nevoie. Crăciun fericit, mamă şi tată!”

„Un gând bun, o inima curată, un zâmbet pe a voastră faţă, vorbe de duh şi pace în suflet este tot ce vă doresc de sărbatori şi în anul care vine!”

„Când eram mic(ă), îmi doream cele mai frumoase daruri de la Moş Crăciun. Acum ştiu ca cele mai importante cadouri nu stau împachetate frumos sub brad, ci sunteţi voi. Sărbători fericite! Vă îmbraţişez cu drag!”

URĂRI DE CRĂCIUN. Mesajul Patriarhului Daniel: „Ce transmitem mai departe, binecuvântare sau poluare?”

Patriarhul Daniel a publicat, pe site-ul Patriarhiei, pastorala de Crăciun din acest an. Şeful Bisericii Ortodoxe insistă, în mesajul său, pe tema protecţiei mediului, în contextul protestelor împotriva explorării gazelor de şist. „Ce transmitem generaţiilor viitoare? Binecuvântare sau poluare? Pământ lucrat şi sfinţit sau pământ degradat şi pustiit?”, scrie Patriarhul Daniel, care indică, astfel, că se opune exploatării acestor resurse.

El continuă, printr-o referire din Geneză: „Întrucât lumea a fost creată din dragostea lui Dumnezeu pentru oameni, iar omul a fost numit stăpân peste tot pământul (Cf. Facerea 1, 28), ne revine responsabilitatea pentru întreaga natură, care trebuie mereu cultivata ca dar al lui Dumnezeu, pentru noi şi pentru generaţiile viitoare".

URĂRI DE CRĂCIUN. Imagini hazlii de trimis prietenilor şi de pus pe Facebook

Cum ştie Moşul care reni pot să zboare

URĂRI DE CRĂCIUN. De ce e moşul vesel

Dacă şi eu intru într-o casă pe ascuns...

 

URĂRI DE CRĂCIUN. Fosta iubită a Moşului

Moşul şi NSA

URĂRI DE CRĂCIUN. Moşul a existat, până când...

Renul masochist

URĂRI DE CRĂCIUN. Renul „roată” de rezervă

Viitori părinţi responsabili. 

URĂRI DE CRĂCIUN. Fiecare cu ce-l doare

Citește și: