253 vizualizări 2 apr 2017

ÎN ŢARĂ (luni): Vremea se va mentine mai caldă decat in mod obisnuit la inceputul lunii aprilie in aproape toată tara, dar in special in regiunile vestice si centrale, astfel că temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 25 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor inregistra 10...13 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil la senin, cu unele innorări după-amiaza in nordul Carpatilor Orientali, unde vor fi averse de ploaie si descărcări electrice. Incepand de seara innorările vor cuprinde sudul si sud-vestul teritoriului, dar numai pe arii restranse va ploua slab. Pe litoral, in primele ore ale diminetii, dar mai ales in cursul noptii, va fi ceată. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări in sud-vest, in special in zona montană. Temperaturile minime vor fi cuprinse in general intre 2 si 12 grade.

ÎN ŢARĂ (marţi): Vremea va deveni in general instabilă, iar valorile termice diurne vor fi mai scăzute decat cele din intervalul precedent in majoritatea zonelor. Cerul va prezenta innorări temporar accentuate si vor fi averse insotite si de descărcări electrice in sudul si sud-vestul tării, precum si la munte si pe arii mai restranse in rest. Izolat, cu precădere in Oltenia si in zona Carpatilor Meridionali, cantitătile de apă vor depăsi 15...20 l/mp. Pe crestele montane, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare in cea mai mare parte a tării, dar cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10...11 grade pe litoral si 21 de grade in nord-vestul extrem al teritoriului; minimele termice vor fi cuprinse intre 1 si 9 grade. Pe litoral, in primele ore, vor fi conditii de ceată.

LA BUCUREŞTI (luni): Vremea se va mentine mai caldă decat in mod obisnuit in această perioadă din an. Ziua cerul va fi variabil la senin, apoi se va innora treptat, iar in a doua parte a noptii vor fi conditii să plouă slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

Citește și: