6371 vizualizări 1 mai 2017

Meteorologii anunţă temperaturi în creştere în luna mai, dar şi precipitaţii însemnate.

Datele centrului European anticipează pentru ultima lună a acestei primăveri un regim normal de temperatură în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice mai coborâte în partea centrală şi nordică a ţării.

Pe măsură ce ne apropiem de lunile de vară, însă, e de precizat că temepraturile vor creşte progresiv cu 4 - 5 grade. Cât priveşte cantităţile de precipitaţii, Centrul european anticipează cantităţi normale în partea de sud est şi sud şi excedentare în restul ţării. Luna mai este în general cea mai ploioasă lună a primăverii.

În iunie ploile vor fi mai puţine, iar temperaturile mai ridicate.

"Statistic vorbind luna iunie e cea mai ploioasă luna a anului. Însă datele centrului European cel puţin la acest moment indică cantităţi sub norme în special în partea de sud-şi sud-est a României. În ceea ce priveşte regimul de temperaturi pare o lună apropiată de norme", precizează Elena Mateescu, pentru RTV.

În iulie, precipitaţiile aproape vor dispărea şi vor lăsa locul caniculei.

"Valorile de temperaturi vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării dar în special în partea de sud şi sud est şi în vest să avem cele mai ridicate temp din punctual de vedere al precipitaţiilor pare a fi o lună cu o tendinţa de deficit în cea mai mare parte a ţării".

Citește și: