569 vizualizări 15 sep 2017

Sâmbătă, în ţară, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, nordice şi centrale şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar pe parcursul zilei local în Banat, Moldova şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 24 de grade pe litoral, până la 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile intramontane şi 22 de grade în Dealurile Banatului.

Şi în Bucureşti vremea se va menţine în continuare frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Pentru duminică, meteorologii anunţă că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării şi cele mai scăzute în nordul litoralului. În vestul, nordul şi centrul ţării cerul se va înnora treptat, iar în a doua parte a zilei şi noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, în special în vestul ţării şi la munte. Temperaturile minime, în scădere accentuată în regiunile vestice, vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade.

Citește și: