Codul portocaliu de caniculă pentru judeţele Olt şi Dolj a fost prelungit de ANM şi pentru ziua de sâmbătă, astfel că în aceste zone se vor înregistra temperaturi de până la 39 de grade Celsius. Avertizarea este valabilă de la ora 09:00 până la 18:00.

Nici celelalte regiuni nu scapă, însă de caniculă, căldura fiind mai puternică în zonele joase, în sudul, centrul şi estul României. În Muntenia, nordul şi estul Olteniei, dar şi în Moldova şi Transilvania, temperaturile maxime vor ajunge până la 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. 

Codul galben de caniculă rămâne în vigoare pentru Bucureşti şi alte 22 de judeţe: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău,Vrancea, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Mureş, Sibiu. 

După arşiţă vin, însă, din nou, vijeliile. De sâmbătă de la ora 18:00 şi până duminică la 12:00, instabilitatea atmosferică va  deveni acccentuată în vest, acolo unde sunt aşteptate ploi torenţiale. În acest sens, ANM a emis cod portocaliu pentru nouă judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Cluj, Alba şi Gorj, acolo unde, în noaptea de sâmbătă spre duminică, se vor înregistra chiar şi 50-60 l/mp. Şi în Maramureş, nordul Crişanei şi în vestul Transilvaniei va ploua cu până la 30 l/mp. Duminică după amiază, dar şi în noaptea de duminică spre luni vor fi vijelii în majoritatea zonelor, dar pe arii mai restrânse. 


 

Citește și: