1594 vizualizări 20 mar 2017

Aprilie 

În aprilie, temperatura medie lunară va fi apropiată de norma climatologică în cea mai mare parte a ţării, media multianuală fiind de 9,3 grade Celsius. Specialiştii ANM estimează valori medii de până la 12 grade Celsius în Banat, Oltenia, Muntenia şi de până la 11 grade Celsius în Crişana, Maramureş, Transilvania, Dobrogea, Moldova.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, cele mai mari cantităţi sunt estimate în Banat, Oltenia, Transilvania şi cele mai scăzute în Dobrogea.

Mai

În luna mai sunt înregistrate temperaturi medii lunare mai scăzute decât media climatologică, în special local în nord şi centru şi apropiate de norme în restul teritoriului. Media multianuală pentru luna mai va fi de 14,9 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi medii vor fi în Moldova (între 11 şi 17 grade), iar valori medii mai ridicate vor fi în Banat, Oltenia, Muntenia (până la 18 grade).

Precipitaţiile vor fi peste norma stabilită în Maramureş, Crişana, Banat şi Oltenia.

Iunie

În iunie, temperaturile medii lunare vor fi situate în apropierea mediilor multianuale, înregistrate la 18,3 grade Celsius. Temperaturile medii se vor situa între 15 şi 19 grade în Transilvania. Temperaturile de până la 22 de grade Celsius se vor înregistra în zona Oltenia şi Muntenia.

Citește și: