Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Elevii din clasele a opta află dacă au reuşit să intre la liceele la care îşi doresc să studieze în următorii patru ani. Rezultatele repartizării computerizate se vor afişa pe 16 iulie la unitiăţile de învăţământ unde s-au organizat probele Evaluării Naţionale, dar şi pe edu.ro.

Anul acesta, desfăşurarea examenului de admitere la liceu a fost modificată printr-un ordin al Ministerului Educaţiei care prevede o importanţă sporită a examenului de evaluare naţională. Astfel, acesta a avut o pondere de 75% în media cu care elevii de gimnaziu s-au înscris pentru a prinde loc la un liceu.

După afişarea rezultatelor, elevii vor trebui să îşi depună, în perioada 17 iulie - 25 iulie, dosarul de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. În judeţul Mureş, la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, la clasele cu predare în limba română, ultima medie de intrare a fost 8,32 la profilul uman, specializarea Ştiinţe Sociale.

Liceul Teoretic „Bolyau Farkas” - 8,14 - profilul uman, specializarea Ştiinţe Sociale;

Colegiul Economic "Transilvania" - 7,31 - profilul servicii, specializarea Turism şi alimentaţie;

Liceul Teoretic "Gheorghe Marinescu" - 7,59 - profilul real, specializarea Ştiinţe ale Naturii;

Liceul Pedagogic "Mihai Eminescu" - 7,14 - profilul uman, specializarea Filologie.

Găsiţi aici ultimele medii de intrare la toate specializările de la toate liceele din judeţul Mureş

 

Informaţii în timp real despre Admitere Liceu 2014 >>>

Aproape 68% dintre candidaţii prezenţi la Evaluare Naţională în judeţul Mureş au obţinut cel puţin media 5 la examen.

„Avem 5 medii de 10 în tot judeţul, 11 note de 10 la limba română şi 95 de note de 10 la matematică”, a spus inspectorul Ştefan Someşan.

Pe discipline, 68,20% dintre elevi au luat note egale sau mai mari decât  5 la limba română, iar la matematică 70,25% dintre elevi prezenţi la examen au obţinut cel puţin nota 5.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Cele mai bune 5 licee din judeţul Mureş

1. Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”

Matematică Informatică (Engleză) – 9.57
Ştiinţe ale Naturii – 9.41
Matematică Informatică – 9.37
Ştiinţe Sociale – 9.08

2. Colegiul Naţional „Unirea”

Ştiinţe ale Naturii – 9.44
Ştiinţe Sociale – 9.39
Matematică Informatică – 9.33
Ştiinţe ale naturii – 8.68

3. Liceul Teoretic „Bolyau Farkas”

Ştiinţe ale naturii – 9.19
Ştiinţe Sociale – 8.71
Matematică Informatică – 8.58

4. Colegiul Economic Transilvania

Economic – 8.78
Turism şi alimentaţie – 8.28

5. Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu”

Ştiinţe Sociale (limbă de predare - română) – 8. 82
Ştiinţe Sociale (limbă de predare - maghiară) – 8.12

Anul trecut, în judeţul Mureş s-au înscris la probele de la evaluarea naţională 4.590 de elevi de gimnaziu, dintre care 4.388 s-au prezentat la examinare.

Totodată, 3.196 de elevi au obţinut medii cuprinse între 5 şi 10, iar 1.192 au obţinut medii sub 5, după cum a declarat pentru gândul Nadia Raţă, inspector şcolar general adjunct pentru judeţul Mureş.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. A doua etapă a admiterii la liceu 2014

Elevii din seria curentă  şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015,  care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea  doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie  - Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie  - Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie  - Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii

16 - 21 iulie - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii

21 iulie  - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 - 22 iulie - Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori

23 iulie  - Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere

24 iulie  - repartizarea computerizată  a candidaţilor din a doua etapă a admiterii

24 iulie  - Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat. Fiecare şcoală va lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 - 2015.

gândul va publica în timp real rezultatele repartizării computerizate pentru Admitere Liceu 2014, după afişarea lor pe edu.ro.
 

Citește și: