Ramona LOZNIANU
Andreea OFIŢERU
50005 vizualizări 15 iul 2014

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Emoţiile elevilor care au susţinut examenul de Evaluare Naţională s-au terminat. EDU.RO a publicat rezultatele după repartizarea computerizată cu o zi mai devreme decât prevedea calendarul Ministerului Educaţiei. Rezultatele vor fi afişate şi la şcolile de provenienţă ale elevilor.

La nivel naţional, au fost repartizaţi  99,3% dintre elevii care care au completat fişele de înscriere. Astfel, în prima etapă au fost repartizaţi 127.746 de elevi din din totalul celor 128.707 elevi . 961 de elevi urmează să fie repartizaţi în cea de-a doua etapă, în data de 24 iulie.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 10: Hunedoara. Potrivit site-ului edu.ro, o elevă de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă” din Deva care avea media 7,16 a rămas nerepartizată deoarece şi-a trecut prea puţine opţiuni pe listă, în condiţiile în care eleva cu cea mai mică medie de admitere - 2,26 - a fost repartizată la Colegiul Tehnic Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu, la profilul Agricultură, transmite corespondentul Mediafax. De altfel, 19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizaţi în colegiile şi liceele din judeţul Hunedoara la profil mecanică, electromecanică, agricultură, fabricarea produselor din lemn, construcţii şi instalaţii şi lucrări publice.

Elevii care au obţinut medii mari la evaluarea naţională au optat pentru unităţile şcolare cu renume.
Cele mai mari note de admitere în clasa a IX-a în judeţul Huendoara au fost înregistrate la Colegiul Naţional “Decebal” Deva, unde ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii specializare în limba engleză a fost 9,75, la profilul matematică-informatică a fost 9,22, iar la profilul filologie cu specializare în limba engleză ultima medie de intrare a fost 9,38. Medii mari la Admitere Liceu 2014 au fost şi la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Petroşani, unde ultimele medii de intrare au fost 9,63 la profilul ştiinţele naturii, 9,33 la profilul matematică-informatică şi 9 la filologie, în timp ce la Liceul teoretic “IC Bratianu” din Haţeg, la profilul matematică-informatică, au fost declaraţi admişi doar absolvenţii de gimnaziu cu medii peste 9,13.

Cea mai mică medie de admitere la liceu din judeţ a fost la Liceul Tehnologic "Crişan" din Cricior, de 2,34.

Admitere Liceu 2014 - Edu.ro Update 9: Potrivit site-ului edu.ro, ultima medie cu care s-a intrat la un liceu în judeţul Timiş este la Colegiul Tehnic Electrotimiş, 2.49, fiind obţinută de o elevă care provine de la Şcoala gimnazială din comuna Niţchidorf, transmite corespondentul Mediafax. Eleva respectivă obţinuse la examenul de evaluare naţională nota 1,15 la Limba română şi 1.00 la Matematică, iar media sa de absolvire a gimnaziului a fost de 6,76.

La acelaşi colegiu, la specializarea respectivă, au fost repartizaţi 15 elevi pe cele 28 de locuri disponibile, iar cea mai mare medie a fost de 6,22 şi a fost obţinută de un elev de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara. La polul opus, cea mai mare medie a fost la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara, unde la specializarea matematică-informatică ultima medie de intrare la Admitere Liceu 2014 a fost 8,96. La această specializare au fost admise şi două fete care au medii de 10.00, obţinute atât în urma examenului de evaluare naţională, cât şi ca medie pe cei patru ani de studiu în gimnaziu.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 8: Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei, ultima medie cu care s-a intrat la liceu în judeţul Vaslui în urma primei etape de repartizare computerizată este de 2,60, la Liceul Tehnologic Puieşti, specializarea "electric”, unde s-au ocupat 24 din cele 28 de locuri disponibile, transmite corespondentul Mediafax.

Elevul declarat "admis" a obţinut 1,35 la evaluarea naţională şi a avut media generală de absolvire 6,37 pe cei patru ani de gimnaziu. De altfel, adolescentul respectiv este unul din cei 521 de viitori liceeni din judeţ care au fost repartizaţi cu medii sub 5 după prima etapă de Admitere Liceu 2014.

La polul opus, cea mai mare medie de admitere din judeţul Vaslui a fost de 9,96, la Colegiul Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad. În topul celor 23 de licee vasluiene, conduce Liceul "Mihail Kogălniceanu” Vaslui, unitate la care, la profilul matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost de 9,36.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 7: Potrivit site-ului oficial al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ultima medie cu care s-a intrat la un liceu din judeţul Sibiu este de 3,28, iar eleva care a obţinut-o provine de la Şcoala Gimnazială "Bathory Istvan" din Mediaş şi a fost admisă la specializarea Protecţia mediului a Şcolii Naţionale de Gaz Mediaş, secţie cu predare în limba maghiară. La probele evaluării naţionale, eleva respectivă a obţinut nota 1,30 la Română, 1,50 la Matematică şi 3,10 la Limba maghiară, deşi media de absolvire a şcolii a fost de 7,27.

La specializarea respectivă au fost repartizaţi, în total, nouă elevi din judeţul Sibiu, cea mai bună medie cu care s-a intrat fiind de 8,70. În schimb, cea mai bună specializare din judeţul Sibiu este Ştiinţe ale naturii din cadrul Colegiului Naţional "Octavian Goga" din municipiul Sibiu, unde ultima medie de intrare a fost 9,36. La această specializare a fost admisă şi o elevă care a obţinut media 10.00 la evaluarea naţională.

Admitere Liceu 2014 - Edu.ro Update 6: Potrivit rezultatelor repartizării computerizate anunţate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, şase elevi din judeţ au fost admişi la liceu cu medii sub 3, cea mai mică fiind 2,26, cu care un elev a intrat la Liceul Tehnologic Sebeş, specializarea Industria textilă şi pielărie.

La polul opus, cea mai mare medie de admitere a fost 9,96, obţinută de trei elevi. Doi dintre elevi au fost repartizaţi la Colegiul "Inochenţie Micu Clain" din Blaj, la specializările Ştiinţele Naturii şi Filologie, iar cel de-al treilea la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan", la specializarea Matematică - Informatică.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 5: Cinci elevi de clasa a VIII-a înscrişi la admitere în judeţul Constanţa au intrat cu media 10 la două licee din municipiu, în timp ce la polul opus se află câteva zeci de unităţi de învăţământ unde s-a intrat şi cu medii sub 5, cele mai mici fiind 2,28 şi 2,18, transmite corespondentul Mediafax. Cinci elevi au intrat cu media 10 la două unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, respectiv patru absolvenţi la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" şi unul la Liceul Teoretic "Ovidius".

La polul opus s-au aflat câteva zeci de licee şi colegii unde s-a intrat şi cu medii sub 5, ultimele pe listă fiind Colegiul Tehnic Energetic Constanţa - media 2,48, Liceul Tehnologic "Carsium" din Hârşova - 2,40, Liceul Tehnologic "I.C.Brătianu" din Nicolae Bălcescu - 2,28 şi Liceul Tehnologic "Nicolae Istrătoiu" din Deleni - 2,18. Anul trecut, cea mai mică medie de admitere a fost înregistrată la Liceul Tehnologic "Carsium" din Hârşova - 3,68.

Admitere Liceu 2014 - Edu.ro Update 4: Fiica cea mică a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Patricia, a fost admisă cu media 9,19 la Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai" în urma repartizării computerizate, clasându-se pe locul 654 între cei 3.510 de absolvenţi repartizaţi în judeţ. Ultima medie de admitere la profilul Ştiinţe sociale de la Liceul "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca a fost 9,10.

Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu în judeţul Cluj a fost 2,86 şi a fost înregistrată la Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din oraşul Huedin. Potrivit site-ului Edu.ro, la Liceul Tehnologic "Vlădeasa" Huedin au fost admişi cu media 2,86, cea mai mică din judeţ, doi elevi care proveneau de la Liceul Teoretic "Josica Miklos" din Turda, respectiv Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin. Aceştia au fost repartizaţi la specializările "Ştiinţe ale naturii" şi "Turism şi alimentaţie", ambele în limba maghiară.

La polul opus, în judeţul Cluj s-au înregistrat, după procesul de Admitere Liceu 2014, şase medii de 10 la admitere la liceu, fiind vorba despre elevi admişi la specializarea Matematică-Informatică: trei la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca, doi la Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca şi unul la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" Dej.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 3: Cea mai mică medie de admitere în judeţul Suceava a fost 2,55 şi a fost înregistrată la specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic Cajvana, iar în liceele din judeţ au rămas neocupate 693 de locuri, cele mai multe, 51, la specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic din Liteni. La polul opus, după Admitere Liceu 2014 cinci elevi suceveni au obţinut media de admitere 10, fiind repartizaţi la colegii din Rădăuţi, Vatra Dornei, Suceava şi Gura Humorului, iar cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,61, s-a înregistrat la specializarea Matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" Suceava.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivelul judeţului Mureş, cea mai mare medie de la Admitere Liceu 2014, la repartizarea computerizată, a fost 9,99, fiind obţinută de două eleve de la gimnaziul "Liviu Rebreanu", care au fost admise la Colegiile "Unirea" şi "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureş.

Pe de altă parte, cele mai mici medii cu care s-a intrat au fost 2,28 şi 2,40, ale unor elevi de la şcoala gimnazială Valea Sânpetrului şi Sânpetru de Câmpie, care au fost admişi la Liceul Tehnologic "Ioan Vlasiu" din Târgu Mureş şi Liceul Teoretic "Samuil Micu" din Sărmaşu.

Admitere Liceu 2014 - Edu.ro Update 2: Pe intervale de medii de admitere, situaţia se prezintă astfel: medii de 10 - 87, medii între 9 şi 10 - 19.728, medii între 8 şi 9 - 27.069, medii între 7 şi 8 - 25.527, medii între 6 şi 7 - 22.776, medii între 5 şi 6 - 17.731, medii mai mari de 5 - 15.791.

Din totalul candidaţilor cu medii de admitere sub 5, care au completat fişele de înscriere, au fost repartizaţi 15.094, urmând ca restul de 697 să fie repartizaţi în etapa a doua.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 1: Peste 15.000 de elevi au fost admişi în liceu cu medii sub 5 la prima repartizare computerizată, cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 13.237, optând pentru filiera tehnologică, iar 1.857, pentru cea teoretică, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale. La admiterea în liceu au fost înscrişi, pentru prima etapă a repartizării computerizate, 15.791 de elevi cu medii sub 5, dintre ei fiind admişi 15.094, iar 697 au rămas pentru etapa următoare.

Pentru etapa a doua a repartizării computerizate au rămas libere, la nivel naţional, 20.351 de locuri în licee, cele mai multe, peste 1.000, fiind în Bucureşti şi în judeţul Bacău, iar cele mai puţine, în judeţele Covasna (131), Giurgiu (149), Sălaj şi Bistriţa-Năsăud (183). Judeţele Brăila şi Satu Mare şi sectoarele 4 şi 6 ale Capitalei au repartizat în liceu toţi elevii înscrişi.

Admitere Liceu 2014. În etape speciale premergătoare repartizării computerizate, 15.405 elevi au fost admişi în învăţământul profesional, 12.258 elevi au fost admişi la specializări vocaţionale, din care 360 în învăţământul militar, 1.851 de elevi au intrat pe locurile rezervate rromilor, iar alţi 639 de elevi au fost distribuiţi în învăţământul special.

Pe intervale de medii de admitere, situaţia se prezintă astfel: medii de 10 - 87, medii între 9 şi 10 - 19.728, medii între 8 şi 9 - 27.069, medii între 7 şi 8 - 25.527, medii între 6 şi 7 - 22.776,  medii între 5 şi 6 - 17.731, medii mai mari de 5 - 15.791.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Harta repartizării şi harta locurilor libere

 

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe ţară

1 Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: prima medie - 10, ultima medie - 9,56

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: prima medie - 10, ultima medie - 9,54

3. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: prima medie - 10, ultima medie - 9,52

4. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: prima medie - 10, ultima medie - 9,51

5. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova: prima medie - 10, ultima medie - 9,46.

Admitere Liceu 2014. Cei mai mulţi elevi cu media 10, cinci, au fost admişi la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova.

 

 

Admitere Liceu 2014. Specializările cu cele mai mari medii de admitere din ţară sunt Matematică - Informatică (bilingv limba engleză sau limba germană) şi Ştiinţele Naturii. Din această perspectivă, topul primelor 5 licee este următorul:

1. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba germană): prima medie - 10, ultima medie - 9,88

2. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie -10, ultima medie - 9,85

3. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie - 10, ultima medie - 9,78

4. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie - 10, ultima medie - 9,78

5. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, specializarea Ştiinţele Naturii: prima medie -10, ultima medie - 9,78.

Din totalul candidaţilor cu medii de admitere sub 5, care au completat fişele de înscriere, au fost repartizaţi 15.094, urmând ca restul de 697 să fie repartizaţi în etapa a doua.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Cele mai bune 20 de specializări din ţară

Şi în ultimii doi ani, repartizarea computerizată s-a făcut mai devreme cu o zi faţă data anunţată oficial de minister.

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BUCUREŞTI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ALBA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ARAD

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ARGEŞ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BACĂU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BIHOR

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BISTRIŢA-NĂSĂUD

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BOTOŞANI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BRAŞOV

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BRĂILA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BUZĂU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CĂLĂRAŞI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CARAŞ-SEVERIN

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CLUJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CONSTANŢA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro COVASNA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro DÂMBOVIŢA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro DOLJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro GALAŢI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro GIURGIU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro GORJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro HARGHITA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro HUNEDOARA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro IALOMIŢA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro IAŞI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ILFOV

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro MARAMUREŞ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro MEHEDINŢI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro MUREŞ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro NEAMŢ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro  OLT

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro PRAHOVA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SATU-MARE

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SĂLAJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SIBIU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SUCEAVA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro TELEORMAN

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro TIMIŞ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro TULCEA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro VASLUI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro VÂLCEA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro VRANCEA

După ce vor afla la ce liceu vor merge în următorii patru ani, elevii îşi pot depune dosarele de înscriere în perioada 17-25 iulie. A doua etapă a admiterii la liceu 2014 începe pe 17 iulie.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro A doua etapă de Admitere 2014

Elevii din seria curentă  şi cei din seriile anterioare care nu îmdeplinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015,  care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea  doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie  - Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie  - Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie  - Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii

16 - 21 iulie - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii

21 iulie  - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 - 22 iulie - Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori

23 iulie  - Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere

24 iulie  - Repartizare computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii

24 iulie  - Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat. Fiecare şcoală va lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 - 2015.

Anul acesta, aproximativ 160.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au susţinut examenul de Evaluare Naţională, iar puţin peste 70% au reuşit să obţină cel puţin nota 5. La nivel naţional 225 de elevi au reuşit să obţină nota 10 la ambele probe susţinute şi, alături de elevii care au avut aceeaşi performanţă la examenul de bacalaureat, vor fi recompensaţi cu 2.000 de lei de către Guvern. De asemenea, la nivel naţional, 88 de elevi vor intra la liceu cu media 10, cei mai mulţi în Olt, Brăila şi Iaşi. 

Admitere Liceu 2014. Topul judeţelor cu cele mai multe medii de 10

Gândul vă ţine la curent cu cele mai importante informaţii despre Admitere Liceu 2014 şi rezultatele repartizării computerizate, care vor fi afişate şi pe edu.ro.

Citește și: