Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Cei aproape 167.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a pot să înceapă să se gândească la vacanţă. Ei află pe 16 iulie rezultatele de la repartizarea computerizată. Elevi vor putea vedea la ce liceul au fost admişi atât la avizierele şcolilor la care au studiat, cât şi pe edu.ro.

64,13 % dintre elevii din judeţul Hunedoara au obţinut medii de cel puţin 5 la Evaluarea Naţională. Situaţia pe dicipline arată că 70% dintre ei au obţinut la limba română cel puţin nota cinci, în timp la matematică procentul a fost ceva mai scăzut, de 66,88%. Patru dintre elevii din judeţul Hunedoara au obţinut nota 10 la limba română, iar 59 dintre elevi au luat nota 10 la matematică.

În perioada următoare, mai exact între 17 şi 25 iulie, viitorii liceeni îşi vor depune dosarul de înscriere la şcoala la care au fost repartizaţi.

Informaţii în timp real despre Admitere Liceu 2014 >>>

Absolvenţii de gimnaziu şi-au aflat notele pe 27 iunie. Cei nemulţumiţi au avut ocazia să depună contestaţii înainte de completarea fişelor de înscriere pentru liceu.

După afişarea rezultatelor admiterii la liceu, elevii îşi vor depune, alături de părinţi, dosarele de înscriere. Potrivit calendarului, data limită pentru această etapă este 25 iulie.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Cele mai bune 5 licee din judeţul Hunedoara

Colegiul Naţional "Decebal", Deva - 8,36 - profilul real, specializarea Ştiinţe ale Naturii;

Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", Petroşani - 8,18 - profilul uman, specializarea filologie;

Liceul Pedagogic "Sabin Drăgoi", Deva - 8,06 - profilul uman, specializarea Filologie;

Colegiul Naţional "Iancu de Hunedoara", Hunedoara - 6,68 - profilul uman, specializarea Ştiinţe Sociale;

Liceul de Informatică, Petroşani - 5,74 - profilul real, specializarea Matematică-Informatică.

Găsiţi aici ultimele medii de intrare la toate specializările de la toate liceele din judeţul Hunedoara

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. A doua etapă a admiterii

Elevii din seria curentă şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015, care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea  doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie - Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie - Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie - Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii

16 - 21 iulie - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii

21 iulie - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 - 22 iulie - Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori

23 iulie - Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere

24 iulie - Repartizarea computerizată  a candidaţilor din a doua etapă a admiterii

24 iulie - Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat. Fiecare şcoală va lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 - 2015.

gândul va publica în timp real rezultatele repartizării computerizate pentru Admitere Liceu 2014, după afişarea lor pe edu.ro.
 

Citește și: