Florin Jinga
3102 vizualizări 8 mar 2019

„Văzând că, potrivit menţiunilor înscrise la poziţia nr. 10 din Registrul Partidelor Politice, preşedinte al Partidului România Mare (PRM) figurează domnul Corneliu Vadim Tudor, în lipsa altor înregistrări modificare ale statutului privitoare la numirea altor organe de conducere ale Partidului România Mare (PRM)”, se arată în decizia BEC.

 

În prezent, PRM este condus de Teodor Victor Iovici.

Corneliu Vadim Tudor a fost un scriitor, politician şi publicist român, care a deţinut funcţiile de senator şi europarlamentar.

A fondat PRM. Apogeul carierei sale politice l-a atins în anul 2000, când s-a plasat pe locul 2 în primul tur al alegerilor prezidenţiale, însă a fost învins în al doilea tur de Ion Iliescu. Vadim Tudor a murit la 14 septembrie 2015, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost transportat după ce i se făcuse rău. Starea lui s-a agravat după internare: se pare că a suferit un infarct miocardic.

Amintim faptul că joi Biroul Electoral Central a respins şi cererea de înscriere a Alianţei 2020 USR PLUS în alegerile auroparlamentare, pe motiv că preşedinţii celor două formaţiuni nu sunt înscrişi ca atare în Registrul partidelor politice. 

Foto: Hepta

Citește și: