Diana Grigore
745 vizualizări 29 ian 2019

„La invitaţia lui Dacian Cioloş, am aderat la PLUS. Aşa cum am anunţat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidaţii PLUS la alegerile din 26 mai şi îi invit pe toţi cei care au încredere în mine să facă acelaşi lucru. Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar şi va avea, în consecinţă, delegaţi în toate secţiile de vot, putând astfel securiza opţiunile exprimate în favoarea listei sale. După alegerile pentru PE, folosind experienţa europeană acumulată, voi acţiona în cadrul PLUS pentru ca instituţiile rezultate din viitoarele alegeri - preşedinţia, autorităţile locale, noua majoritate parlamentară - să lucreze în interesul general, nu în interes propriu”, a scris Cristian Preda, marţi pe Facebook.

Cristian Preda a fost membru al PDL.

Exclus „ca-n vremea comuniştilor” din PMP

În decembrie 2014, Colegiul Naţional al PMP a votat, cu unanimitate, pentru excluderea lui Cristian Preda din partid. Europarlamentarul spune că va încerca să conteste decizia conducerii pentru că excluderea sa este nestatutară.

 „Colegiul Naţional (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg între Congrese, a validat printr-un vot unanim propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda înaintată de Consiliul Executiv Naţional (CEN).Decizia vine în baza aplicării statutului partidului care prevede că membrii partidului „au interzis să acţioneze în vreun fel care ar prejudicia îndeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie să comită acte care provoacă daune Partidului, inclusiv daune de imagine“, se arăta în comunicatul PMP.

 PMP i-a cerut lui Preda demisia din PE.  PMP îi solicită lui Preda demisia din Parlamentul European. „În condiţiile date, având în vedere că a fost ales pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru a ajunge în Parlamentul European, îi solicităm ca, dacă mai are puţină onoare, să renunţe la postul de europarlamentar“, mai sublinia comunicatul PMP.

„Excluderea mea din PMP e nestatutară. Nu am fost înştiinţat că o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o - Consiliul Executiv Naţional din 17 noiembrie şi Colegiul Naţional de azi. Nu mi s-a spus nici măcar că acestea se reunesc, deşi eram membru în ambele. În consecinţă, mi-a fost încălcat dreptul de a mă apăra. E inimaginabil ca un partid membru al PPE să procedeze aşa. E mai rău ca la comunişti! Din câte înţeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile şefei. Dar de ce azi? E vorba probabil despre o reacţie la declaraţia mea de ieri, în care anunţam că mă interesează cursa pentru şefia PMP.“, a declarat Preda.

 „Ţin să le mulţumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea, fiindcă înţeleg că excluderea nu a fost susţinută unanim. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcţionează normal. Acum remarc că în comunicatul PMP se vorbeşte atât despre majoritate absolută, cât şi despre unanimitate atunci când e pomenit rezultatul votului referitor la excludere. Am căutat să iau legătura cu membrii conducerii PMP, dar nu a răspuns nici măcar unul. Curajul opiniei...“, s-a plâns Preda.

 

 

Citește și: