Alexandru Costea
3389 vizualizări 15 mar 2019

„Nu mă dezic de trăirile şi convingerile mele. Le-am exprimat într-un moment oribil când la Nisa, de Ziua Franţei, un nebun a intrat cu un camion în mulţimea care sărbătorea pe Promenade des Anglais şi a ucis 86 de oameni. 10 erau copii. Europa trebuie să redevină un continent sigur, este casa noastră şi avem datoria să o apărăm. Liderii europeni au greşit când au subestimat ura. Dar suntem oameni raţionali şi învăţăm din greşeli. Greşelile ne umanizează. Suntem datori să nu le repetăm, dacă ne pasă de siguranţa copiilor pe care i-am adus pe lume. Liderii Europei sunt obligaţi să reuşească să-şi protejeze cetăţenii, iar scăderea atacurilor teroriste din ultima perioadă arată că s-au speriat suficient de tare încât să acţioneze. Uniunea Europeană este puternică dacă rămâne unită şi este în stare să evalueze riscurile fără să pună mai presus câştigul de moment, financiar. Dacă nu o face, va plăti scump, iar banii din conturi nu vor şterge lacrimile copiilor rămaşi fără părinţi şi deznădejdea părinţilor rămaşi singuri”, a declarat Rareş Bogdan, pentru MEDIAFAX.

Pe 15 iulie 2016, jurnalistul Rareş Bogdan scris pe Facebook că liderii europeni sunt nişte „ticăloşi” care vor distruge Europa, în numele „politically correct”.

„E prea mult! Sunteţi nişte ticăloşi! În numele "politically correct" veţi distruge Europa noastră! Nu se poate! Este prea mult! Nu putem, de fiecare dată, să spunem că nu va exista data viitoare! Nu putem ca de fiecare dată doar să ne plângem morţii şi să ne rugăm pentru sănătatea răniţilor! Nu putem să ne spunem de fiecare dată "ce bine că nu am fost acolo"! Va veni o dată când vom fi acolo noi sau cei pe care-i iubim! Nu se poate doar să privim şi să suferim în tăcere! Câte suflete nevinovate mai trebuie să plece în ceruri ca să înţelegeţi că trebuie să acţionaţi?

După masacrul de la Bataclan, excepţionalii luptători din Legiunea Străină au cerut oficial să intre ei acolo pentru a termina cu ticăloşii! Nu i-aţi lăsat, în numele lui "politically correct". De atunci au dorit să intre şi alte trupe acolo şi aţi urlat ca din gură de şarpe că în realitate vor să pună stăpânire pe Siria şi Irak.

Ne anunţaţi zilnic că luptaţi împotriva terorismului, dar tot ce reuşiţi (aici aveţi succes deplin) este să ne speriaţi bătrânii şi copiii, nevoiţi să vadă soldaţi în echipament de asalt, vopsiţi pe faţă, pe uluitorul Champs Elysee, la L'Opera Garnier, pe Oxford Street, Regent Street, în Alexander Platz, pe Via Garibaldi, pe Vittorio Emanuelle, la Galeriile Lafayette, in Piata di Spania, în faţă la Scala, la Trinita dei Monti.

(...) Azi, Europa noastră se află sub teroare! Cetăţenii europeni sunt terorizaţi, sunt paralizaţi de frică, se întreabă unde vor lovi data viitoare? Se întreabă dacă sunt în siguranţă când cumpără piersici, sau când se roagă, mai ales când se roagă! Iar voi răspundeţi: încă un Consiliu, un summit, un G8, dar ocoliţi (neştiinţă, intenţie criminală, cocaină?), nu atingeţi punctul G al terorismului: Statul Islamic, ISIS, Daesh. Chiar ne credeţi retardaţi pe toţi? Este evident că doriţi haos în Orientul Mijlociu, vă convine asta, ştiţi că vine momentul când va trebui reconstruit, îi vor trebui drumuri, electricitate, internet.

Sunteţi nişte ticăloşi! Nişte nenorociţi! Şi mai ales nişte mincinoşi!”, scria în urmă cu trei ani Rareş Bogdan, pe Facebook.

Jurnalistul Rareş Bogdan este cel care deschide lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

 

Citește și: