Diana Grigore
770 vizualizări 18 feb 2019

Membrii Biroului Executiv al PNL l-au ales, luni, cu unanimitate de voturi, pe Robert Sighiartău pentru a ocupa funcţia de şef de campanie în alegerile europarlamentare.

„Ludovic Orban l-a propus pe Robert Sighiartău pentru funcţia de şef de campanie la europarlamentare. A fost ales cu unanimitate de voturi”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din interiorul partidului.

 

Sursele citate susţin că, iniţial, Vasile Blaga ar fi trebuit să fie propus pentru funcţia de şef de campanie.

De asemenea, liberalii au amânat validarea în Biroul Executiv şi şedinţa Biroului Politic Naţională, validarea listei pentru alegerile europarlamentare, pentru că actualii eurodeputaţi, înscrişi în competiţie pentru un nou mandat, nu vor putea participa la reunini, deoarece vor fi la Bruxelles.

În contextul în care PNL a anunţat public sprijinirea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, europarlamentarii PNL vor susţine acest lucru, în condiţiile în care fosta-şefă a DNA urmează să fie audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European la sfârşitul lunii februarie au explicat sursele citate, pentru MEDIAFAX.

 

Procesul de selecţie pentru şefia Parchetului European urmează să fie finalizată până la finele lunii martie.

Nici Vasile Blaga, unul dintre candidaţii eligibili la europarlamentare nu poate participa, din motive personale, la reuniunile de luni ale forurilor statutare ale PNL, iar un alt candidat Gheorghe Falcă nu va fi prezent din cauza unor probleme de sănătate, primarul Aradului fiind internat în spital, potrivit surselor menţionate.

Prin urmare, audierea candidaţilor pentru europarlamentare şi validarea listei PNL vor fi amânate cu aproximativ două săptămâni.

Potrivit surselor citate, liberalii mizează pe obţinerea 10 locuri de eurodeputaţi la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%. Configuraţia listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureşan (europarlamentar PNL), Vasile Blaga, Cristian Buşoi (europarlamentar PNL), Daniel Buda, Adina Vălean (europarlamentar PNL), Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu, potrivit surselor citate.

Chiar dacă fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care şi-au depus candidatura pentru competiţia internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

 

Liderului liberal Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să îşi fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

În acest context, sursele menţionate au precizat, pentru MEDIAFAX, că o posibilitate ar fi ca Rareş Bogdan să deschidă lista la europarlamentare, în condiţiile în care în sondajul intern al PNL acesta a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

foto: cdep.ro

Citește și: