ANDRE JACQUES GARNERIN, cel care a realizat primul salt cu paraşuta, este omagiat de Google, la 216 ani de la primul salt cu paraşuta.

În Google Doodle-ul pentru ANDRE JACQUES GARNERIN şi PRIMUL SALT CU PARAŞUTA utilizatorii îi iau locul lui ANDRE JACQUES GARNERIN şi fac un salt cu paraşuta, în cadrul unui joc interactiv.

ANDRE JACQUES GARNERIN s-a născut pe 31 ianuarie 1769, în Paris. În timpul războaielor napoleoniene, ANDRE JACQUES GARNERIN a fost capturat de trupele britanice, vândut austriecilor şi ţinut prizonier în Buda (Ungaria).

ANDRE JACQUES GARNERIN, omul care a realizat PRIMUL SALT CU PARAŞUTA, a fost student al profesorului Jacques Charles şi a fost implicat în zborul primelor baloane cu aer cald. ANDRE JACQUES GARNERIN a fost numit aeronaut oficial al Franţei.

ANDRE JACQUES GARNERIN a început experimentele cu PARAŞUTA în 1797, folosind obiecte de forma unei umbrele. primul salt cu paraşuta a avut loc pe 22 octombrie 1797, în Parc Monceau din Paris, de la o înălţime de 900 de metri.

De-a lungul carierei sale, ANDRE JACQUES GARNERIN a lucrat în special cu fratele său, Jean-Baptiste-Olivier GARNERIN.

ANDRE JACQUES GARNERIN a murit în 18 august 1823, într-un accident.

Citește și: