Emil Popescu - Mediafax
50 vizualizări 8 nov 2012

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scǎzut în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,2%, respectiv 3,3%, a anunţat joi INS.

Evoluţia a fost influenţată de scăderile înregistrate la comerţul cu autovehicule (5,6%, serie brută), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (2,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (1,4%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 4,4%.

În septembrie afacerile din comerţul auto au scăzut faţă de august cu 1,4% brut, dar ajustat a urcat cu 0,9%. Comparativ cu septembrie 2011 indicatorul este mai mic cu 11,9% (brut), respectiv 7,4%(serie ajustată).

INS a anunţat totodată că serviciile de piaţă prestate populaţiei au scǎzut în primele nouă luni atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%, respectiv cu 1,7%.

Citește și: