Corina VÂRLAN
15039 vizualizări 1 oct 2012

Reprezentanţii constructorului francez de automobile Renault, prezent pe piaţa locală prin brandul Dacia, susţin că există întotdeauna posibilitatea de a-şi muta operaţiunile din România către state din Africa, deşi se declară mulţumiţi de calitatea ingineriei şi fabricaţiei de care au parte în ţara noastră. Cei de la Dacia au explicat, însă, pentru gândul că nu văd această afirmaţie ca pe o amenţare, ci o consideră mai degrabă o consecinţă a competiţiei din interiorul companiei.

"Situaţia industrială din România este una de care suntem foarte mândri. Avem parte de calitate atât pe partea de inginerie, cât şi de fabricaţie. Însă lucrurile nu se opresc aici", a declarat Carlos Tavares, directorul operaţional al grupului Renault în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliştii, informează Ziarul Financiar.

"Există oricând posibilitatea să mutăm situri fie către Maroc, fie către alte ţări din Africa, să mutăm partea de industrie, cât şi de ingineri şi design", a mai explicat al doilea om în ierarhia constructorului francez de automobile.

Şeful de la Renault a atenţionat, de asemenea, că România "trebuie să aibă grijă să îşi păstreze competitivitatea".

Reprezentanţii Dacia se apără, însă, şi spun că, atât timp cât vor realiza produse de calitate şi vor fi echilibraţi în ceea ce priveşte costurile, viitorul uzinei de la Mioveni nu va fi afectat. "Viitorul uzinei de la Piteşti depinde doar de români. Dacă producem de calitate, autoturisme vandabile, şi dacă suntem echilibraţi în costuri nimeni nu poate să ia viitorul acestei uzine", a declarat pentru gândul un reprezentant al companiei Automobile Dacia.

"Este până la urmă o competiţie în interiorul grupului. Uzina Dacia va rezista şi va merge mai departe", a mai explicat acesta, subliniind faptul că în cazul în care cererea de piaţă va fi mai mare decât cea care poate fi acoperită de platforma Mioveni, atunci va fi normal ca ea să fie completată cu ajutorul fabricilor din Maroc.

Noile modele lansate la Salonul Auto de la Paris se produc de azi la Mioveni

La finalul săptămânii trecute, reprezentanţii grupului Renault au prezentat în cadul Salonului Auto de la Paris noile modele Logan 2, Sandero 2 şi Sandero Stepway 2. Acestea au intrat pe linia de producţie de la Mioveni de luni, 1 octombrie, după cum au explicat pentru gândul cei de la Dacia.

Tot începând de luni, modelele Sandero 2 şi Sandero Stepway 2 vor putea fi comandate şi în România, având preţuri de pornire de 6.990 de euro, respectiv 10.800 de euro, cu TVA. Pentru a putea comanda noul model Logan, românii trebuie să mai aştepte până la finalul acestui an, preţul acestui model nefiind comunicat încă oficial de reprezentanţii companiei.

"Noua generaţie Logan şi Sandero păstreză genele care au asigurat succesul mărcii, aducând îmbunătăţiri faţă de generaţia anterioară", a explicat Tavares în cadrul ceremoniei de la Salonul Auto de la Paris, acesta fiind cel care a prezentat publicului cele trei noi modele de autoturisme.

Sursă: YouTube

Tot în 2012, cei de la Dacia au lansat şi modelele Dacia Lodgy şi Dacia Dokker. Primul dintre acestea, Dacia Lodgy, a fost lansat în România la începutul lunii iunie a acestui an, preţul unui astfel de autoturism începând de la 9.500 de euro.

În luna septembrie, au fost lansate pe piaţa din România şi o furgonetă şi un combi din gama Dokker, produse la uzina Renault din Tanger. Dacia Dokker a fost scoasă la vânzare cu preţuri cuprinse între 9.000 de euro şi 13.600 de euro, cu TVA, iar modelul Dokker Van a fost scos la vânzare cu preţuri cuprinse între 8.700 de euro şi 11.500 de euro, cu TVA.

Infrastructura din România îngreunează livrările peste hotare ale Dacia

Infrastructura din România. pe rutele pe care sunt transportate autoturismele fabricate la Mioveni în afara graniţei, îngreunează şi creşte costurile lor de livrare, care sunt deja mai ridicate decât cele de la uzina Renault din Tanger, unde se produc mai multe modele Dacia.

Astfel, dacă de la uzina piteşteană distanţa pe care trebuie să o parcurgă cei de la Dacia pentru a livra peste hotare maşinile este fie de 460 de kilometri, dacă luăm în considerare graniţa cu Ungaria, fie de 360 de kilometri , dacă luăm în considerare distanţa dintre Mioveni şi portul Constanţa, în cazul uzinei din Tanger distanţa dintre platformă şi cel mai apropiat port este de doar 32 de kilometri.

Sursă: gândul.info (Alexandra Pele)

"Rutele din România către Europa de vest sunt realmente catastrofale comparativ cu căile de acces din Maroc spre strâmtoarea Gibraltar. De la fabrica din Tanger până la port sunt 32 de kilometri. Este o cale fluidă, ieftină, în timp ce în România, căile rutiere până la Constanţa şi cele prin Sibiu, spre autostrăzile din Ungaria, ne costă foarte mult. Ne costă timp şi ne costă bani', a declarat în luna septembrie, pentru gândul, Constantin Stroe, vice-preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Automobile Dacia.

În luna martie a acestui an, reprezentanţii constructorului francez Renault au cerut, de asemenea, un răspuns din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) prin care cereau să li se explice care este situaţia drumului care leagă oraşul Mioveni de municipiul reşedinţă de judeţ Piteşti, pe unde sunt transportate zilnic automobilele Dacia, potrivit Ziarul Financiar.

În răspunsul oficial al celor de la CNADNR, se spunea că, începând cu luna aprilie a acestui an, vor fi realizate lucrări de reabilitare şi de modernizare între kilometrul 1 şi kilometrul 7 al DN73.

Cei de la Renault au cerut şi asfaltarea DJ 701, între autostrada A1 şi oraşul Titu, unde se află un centru tehnic al companiei, dar şi lărgirea DN7, între localităţile Bâldana şi Titu, la patru benzi.

Angajaţii din România, plătiţi mai bine decât cei din Maroc

La fabrica Dacia din judeţul Argeş lucrau, anul trecut, 13.684 de angajaţi, faţă de 6.000 de angajaţi la uzina Renault din Tanger, şi de peste 11 ori mai mulţi faţă de salariaţii Renault de la uzina Somaca tot din Maroc, aflată în sud-estul oraşului Casablanca.

Dacă, în medie, un angajat de la Mioveni este plătit cu circa 6 euro pe oră, un salariat al uzinei din Tanger nu primeşte mai mult de 4,5 euro pe ora de muncă. De asemenea, în momentul de faţă, la uzina piteşteană se lucrează la capacitate maximă, mai exact de 350.000 de unităţi pe an. La uzina din Tanger, linia de producţie are o capacitate de 170.000 de vehicule anual, care va creşte la 400.000 de vehicule, până în anul 2014.

Din anul 1999, când au preluat uzina de la Piteşti, şi până în anul 2011, cei de la Renault au investit la Mioveni suma de 489 de milioane de euro, în timp ce investiţiile de la fabrica din Tanger, inaugurată în februarie 2012, s-au ridicat la suma de un miliard de euro.

Dacia Logan berlină - cel mai vândut model al brandului în 2011

Modelul Logan berlină a fost cel mai vândut autoturism al brandului Dacia în România pe parcursul anului trecut, devansând cu mult în top celelalte modele. Astfel, 15.830 de autoturisme Logan berlină au fost vândute în 2011 în România, faţă de 7.252 de unităţi Duster şi 2.741 de unităţi Logan MCV, acestea ocupând următoarele poziţii în clasament.

Modelul care a înregistrat pe parcursul anului trecut cele mai puţine vânzări a fost Logan Pick Up, cei de la Dacia vânzând în România sub 900 de astfel de unităţi, din totalul de 30.867 de autoturisme în 2011.

Franţa şi Germania, în topul statelor importatoare de autoturisme Dacia

Primul loc în topul statelor importatoare de autoturisme Dacia în 2011 a fost ocupat de Franţa, cu 94.278 de unităţi importate, acesta fiind urmat de Germania, cu 43.452 de unităţi, şi de Italia, cu peste 26.800 de unităţi Dacia importate.

Şi turcii şi algerienii s-au arătat interesaţi de modelele Dacia pe parcursul anului trecut, în aceste state fiind exportate peste 19.200 de aututurisme, respectiv peste 21.300 de autoturisme.

La polul opus, statul în care s-au exportat cele mai puţine unităţi Dacia a fost Austria, unde au ajuns doar 569 de maşini ale acestui brand.

Top 10 destinaţii de export în 2011

Loc Ţară Număr de unităţi exportate
1 Franţa 94.278
2 Germania 43.452
3 Italia 26.838
4 Turcia 21.339
5 Algeria 19.242
6 Spania 15.641
7 Belgia 14.700
8 Polonia 7.382
9 Elveţia 6.051
10 Austria  569

Sursă: date făcute publice de reprezentanţii Dacia

În Franţa, înmatriculările de autoturisme noi Dacia au scăzut în nouă luni cu 2,7%, mai exact la 60.813 unităţi, dar cota de piaţă a Dacia a urcat la 4,25% în primele nouă luni ale anului 2012, faţă de 3,78% cât se înregistra în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Mediafax.

Cel mai vândut model al brandului în acest stat în perioada ianuarie-septembrie a fost Dacia Duster.

Renault a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2011

Grupul francez Renault cuprinde brandurile Dacia, Renault şi Renault Samsung Motors şi este prezent în 118 state. Pe parcursul anului trecut, constructorul de autoturisme a vândut 2,7 milioane de vehicule la nivel mondial. Principalele pieţe ale Renault sunt Franţa, Brazilia, Germania, Rusia şi Turcia.

Pe parcusul anului trecut, cei de la Renault au înregistrat venituri de 42,6 de milioane de euro din vânzări de autoturisme şi finanţări, iar la finalul lui 2011,pentru acest grup lucrau în total peste 128.000 de persoane.

Citește și: