Silviu Bănilă
89 vizualizări 18 nov 2014

În prezent, funcţiile de bază - o manevrabilitate bună, o fiabilitate pe termen lung şi un design modern - nu mai sunt suficiente pentru a compensa lipsa celor mai noi elemente de siguranţă auto, spune Michelle Krebs, analist AutoTrader.com. „Mărcile auto care le pot oferi clienţilor tehnologiile pe care şi le doresc, într-un pachet accesibil, sunt adevăratele câştigătoare, la sfârşitul anului financiar”.

Când vine vorba de tehnologie, producătorii auto nu se mai pot baza doar pe loialitatea faţă de brand, pentru a-i determina pe consumatori să cumpere o maşină. 56% dintre proprietarii de automobile din SUA ar alege altă marcă auto, dacă aceasta le-ar oferi pachetul dorit. Cei mai mulţi şoferi mizează pe siguranţă, în detrimentul funcţiilor de divertisment (84%).

De asemenea, 65% dintre americani consideră că maşinile autonome, care nu necesită intervenţia şoferului pentru a circula, sunt periculoase. Pe de altă parte, 61% dintre consumatori vor ca următoarea lor maşină să dispună de funcţii specifice maşinilor autonome, precum asistenţa la parcare şi sistemele pentru evitarea coliziunilor.

48% dintre consumatorii americani ar renunţa la ideea de a cumpăra o maşină, dacă funcţiile tehnologice de la bordul acesteia sunt greu de utilizat. Ei cred că ar trebui să înveţe în mai puţin de 15 minute cum să folosească toate funcţiile avansate de la bordul unui automobil. Nu în ultimul rând, 69% dintre proprietari spun că ar prefera mai degrabă ca viitoarea lor achiziţie să dispună de cele mai moderne funcţii tehnologice, decât să aibă culoarea preferată. 

Citește și: