Silviu Bănilă
1000 vizualizări 28 oct 2014

Piaţa maşinilor noi a crescut cu 25% în lunile ianuarie - septembrie ale anului 2014, chiar dacă în aceeaşi perioadă a ultimilor şase ani această a înregistrat scăderi considerabile. Revigorarea din acest an s-a observat cel mai bine începând cu iunie, iar iulie a fost luna cu cele mai multe tranzacţii ale anului curent.  

Cu privire la înmatriculările de maşini second-hand din import, în primele nouă luni ale anului 2014, acestea sunt la un nivel cu 4% mai mic decât în 2013. Trimestrul trecut a fost singură perioadă în care s-a depăşit pragul de 20.000 unităţi tranzacţionate lunar.

În privinţa reînmatriculărilor, în primele trei trimestre ale anului curent, tranzacţiile pe plan intern cu maşini second hand au crescut cu 6%, iar iulie a fost luna cu cele mai mari cifre. Acest tip de tranzacţii este unul relativ stabil, variaţiile fiind în intervalul de 16.000-20.000 unităţi tranzacţionate lunar.

Potrivit site-ului de anunţuri auto care a realizat această analiza auto, Volkswagen, BMW şi Opel sunt mărcile cu cea mai puternică prezenţă pe piaţă.

Citește și: