Gandul
6166 vizualizări 15 iul 2019

Datorită designului şi a vitezei pe care o atingea, Tatra 87 era folosită de către mulţi ofiţeri nazişti. Mulţi dintre aceştia şi-au găsit sfîrşitul în acest automobil, numit de către Aliaţi „arma noastră secretă”. Se spune că Tatra 87 a ucis mai mulţi generali germani decât al Doilea Război Mondial.

„Aceşti ofiţeri superiori nazişti conduceau maşina repede, dar din păcate manevrabilitatea acesteia era proastă, iar la o curbă strânsă pierdeau controlul”, a declarat autorul Steve Cole, la un eveniment.

În prima săptămână de disponibilitate, 7 ofiţeri germani au murit în accidente rutiere în care a fost implicată maşina cu motor de 95 CP. La un moment dat, armata germană le-a interzis ofiţerilor să mai folosească acest model.

Printre utilizatorii cunoscuţi ai maşinii s-au numărat: mareşalul Erwin Rommel, designerul de avioane Ernst Heinkel sau proiectantul de motoare Felix Wankel.

Totuşi, maşina era revoluţionară, iar Ferdinand Porsche s-a inspirat de la ea atunci când a realizat celebrul model VW Beetle. De fapt, s-a inspirat atât de mult încât a fost nevoit să plătească despăgubiri la Tatra.

Citește și: