Vlad MIRONESCU
28589 vizualizări 30 ian 2014

"Maşină nouă sau second-hand la 10.000 de euro?" - Forumurile din România sunt pline de astfel de întrebări, iar piaţa auto naţională plină de oferte pentru fiecare. O maşină nouă este, pentru cei mai mulţi, o garanţie, iar o maşină second-hand, un risc. Nu se poate şti niciodată cu certitudine dacă un autovehicul nou de 10.000 de euro va avea în primii patru ani de exploatare mai multe probleme decât unul second hand la acelaşi preţ, vândut nou odată la un preţ de 20-25.000 de euro. Este, însă, un lucru recunoscut că durata de viaţa a unui obiect scump este deseori mai mare decât a unuia mai ieftin, dar nou.

Calităţile unui autovehicul nou sunt clare, iar menţinerea lor va depinde în mare măsură de stilul de exploatare al fiecărui şofer.

Pentru fiecare este potrivită o altfel de maşină, nouă sau second-hand, în funcţie de nevoi, iar fiabilitatea şi calitatea ei de a-şi îndeplini sarcinile pentru care a fost aleasă vor fi descoperite de şofer, în timp. Există însă anumiţi indicatori care pot fi urmaţi pentru a ne asigura într-o oarecare măsură că alegerea făcută a fost cea corectă: un constructor recunoscut pentru fiabilitate (indiferent dacă este vorba despre un automobil nou sau mâna a doua), număr mic de kilometri, carnet complet de service şi istoric verificat (second-hand).

Avantajele achiziţionării unui automobil la mâna a doua sunt preţul mai mic şi posibilitatea de a obţine o maşină dintr-o clasă sau gamă altfel inaccesibilă. Dezavantajele sunt diferite în ochii fiecărui cumpărător, unii clienţi fiind dispuşi să treacă cu vederea o vechime de 10-12 ani şi un număr mare de kilometri pentru modelul dorit. De obicei, o maşină veche înseamnă cheltuieli mai mari. În cazul unei astfel de achiziţii, clientul trebuie să fie foarte atent la istoricul maşinii, ţara de provenienţă, dacă s-a respectat intervalul de service, carnetul de service să fie complet, iar maşina să nu prezinte urme de uzură, lovituri sau accidente. Totodată, o verificare tehnică la un service de marcă este obligatorie. Astfel, pot fi dezvăluite eventuale defecţiuni ştiute sau neştiute de vânzător, iar de pe urma acestei verificări are mai mult de câştigat cumpărătorul, pentru că se poate alege cu o reducere în cazul în care se hotărăşte să cumpere maşini în pofida eventualelor daune descoperite.

Maşini noi de 10.000 de euro: opţiuni puţine pentru familişti

10.000 de euro nu sunt mulţi bani pentru a cumpăra o maşină nouă, însă există câteva variante, deşi toate fac parte din clasa mini sau mică.

Dacia Logan

Preţurile încep de la 6.890 euro cu TVA, iar la aceşti bani se poate cumpăra versiunea ACCES, echipată cu un motor de 1,2 litri şi 75 de cai putere. Modelul vine standard cu airbag-uri frontale şi laterale, ABS şi ESP (program electronic de stabilitate), însă cam atât. Versiunile superioare vin cu dotări precum aer condiţionat, computer de bord, radio-CD cu MP3 şi mufă USB. Cu 9.700 se poate obţine un model diesel, de 1,5 litri şi 75 de cai-putere, în varianta Ambiance, dar şi o versiune Laureate echipată cu noul motor de 0.9 litri şi 90 de cai-putere, mult mai bine accesorizată.

Dacia Logan MCV

Acest model are aceleaşi dotări ca modelul sedan, în funcţie de varianta de echipare, însă preţuri puţin mai mari. Până în 10.000 de euro sunt disponibile două motoare pe benzină, cel de 1,2 litri, dar şi cel de 0,9 litri şi 90 de cai-putere şi o variantă de 1,2 litri cu GPL. Cu 10.000 de euro nu se poate cumpăra niciun model MCV diesel.

Dacia Sandero

Trei motorizări, două pe benzină, cea de bază (1,2 litri, 75 CP) şi una de top (0,9, 90 CP), dar şi un diesel (1,5 litri, 75 CP), se află în ofera Dacia.

Chevrolet Aveo

Al doilea constructor care oferă o maşină din clasa mică până în 10.000 de euro este Chevrolet, prin modelul Aveo. Dotările unui astfel de model, echipat cu un motor pe benzină, de 1,2 litri şi 86 CP sunt destul de consistente pentru un model entry-level. Aer conditionat, ABS, ESC (program electronic de stabilitate), TSC, airbag-uri frontale, laterale şi cortină, pilot automat, Radio CDMP3 cu mufa USB.

Peugeot 301

O alternativă la Dacia Logan sau Chevrolet Aveo este noul Peugeot 301. Modelul de 1,2 litri şi 72 CP, echipat standard cu airbag-uri frontale şi laterale, ABS şi ESP, poate fi achiziţionat cu 9.900 de euro.

Hyundai i10

Cel mai mic model al constructorului sud-coreean costă 9.366 de euro. Propulsat de un motor de 1 litru şi 66 de cai putere, oferă dotări precum airbag-uri frontale, laterale şi cortină, ABS + EDB, ESP, aer condiţionat, radioCD cu mp3 şi computer de bord.

Skoda Citigo

Cel mai mic model Skoda este disponibil de la 8.000 de euro, iar cu 10.000 de euro se poate cumpăra un model relativ bine accesorizat. Dezavantajul este lipsa versiunilor pe motorină.

Skoda Fabia

Aproximativ 9.700 de euro costă varianta Active 1,2 litri, 60 CP. Dispune în echiparea de serie de ABS, ESC (program electronic de stabilitate), ABS, aer condiţionat.

Până în 10.000 de euro, mai pot fi achiziţionate modele Fiat Panda, Citroen C1, Toyota Aygo sau Peugeot 107.

O maşină nouă este, în principiu, o achiziţie sigură, iar riscurile unor eventuale defecţiuni sunt reduse drastic.

Maşini second-hand la 10.000 de euro: De toate, după gustul fiecăruia

Opţiunile second-hand pentru un client cu un buget de 10.000 de euro sunt numeroase. În funcţie de nevoi şi preferinţe, pot fi achiziţionate de la maşini mici cu puţini kilometri, la SUV-uri precum Ford Kuga, Hyundai Tucson sau BMW X5, dar cu rulaj mare. Mai jos sunt enumerate câteva dintre cele mai cumpărate maşini second hand din România, cu preţuri sub 10.000 de euro.

Ford Focus

Cu 9650 de euro negociabil se poate cumpăra un Ford Focus 1,6 diesel, din 2012, cu 44.000 de kilometri şi dotări precum ABS, 10 airbag-uri, geamuri electrice, oglinzi electrice, aer condiţionat, închidere centralizată, radio/CD, servo direcţie, computer bord, interior velur, pilot automat, scaune incalzite, senzori ploaie, comenzi volan.

VW Golf

Cu preţuri cuprinse între 9.000 şi 10.000 de euro pot fi găsite pe piaţa din România mai multe modele relativ noi, în special pe motorină, cu un număr de kilometri cuprins între 50.000-120.000, preţul variind în funcţie de vechime şi dotări. Maşinile germane sunt recunoscute pentru fiabilitate şi se bucură de o mare apreciere pe piaţa autohtonă.

Skoda Octavia

Skoda Octavia este o maşină des întâlnită pe străzile noastre, cu un raport calitate-preţ foarte bun, prin urmare oferta de vehicule second-hand este foarte bogată. Se găsesc atât modele sedan cât şi break, iar numărul de kilometri al maşinilor disponibile variază între 20.000 şi 150.000, în funcţie de vechime şi dotări.

VW Passat

Maşinile VW sunt foarte căutate de români, iar site-urile abundă de anunţuri. Un avantaj al aceste mărci este uşurinţa cu care poate fi revândută o maşină. Majoritatea modelelor disponibile pe site-urile din România până în 10.0000 de euro sunt echipate cu motoare diesel, însă au un număr mare de kilometri, de cel puţin 80-100.000 km.

Opel Astra

Cu 10.000 de euro poate fi cumpărat un autovehicul Opel Astra chiar şi cu 35.000 de kilometri şi 4 ani vechime, pe benzină. Când vine vorba de motorizările diesel, există multe oferte la aceşti bani, însă numărul de kilometri începe de la aproximativ 70.000. Dotările sunt consistente, iar maşinile Opel sunt recunoscute pentru calitatea fabricaţiei şi rezistenţa bună la uzură, la fel ca autoturismele VW sau Skoda.

10.000 de euro sunt suficienţi bani pentru a cumpăra multe tipuri de maşini second-hand, de la modele din clasa mică cu puţini kilometri la bord, la berline din clasa medie sau SUV-uri, dar cu un număr mare de kilometri şi durata de viaţă mai scurtă. 

Sursă informaţii: dealeri autorizaţi şi autovit.ro

Citește și: