21029 vizualizări 20 ian 2016

Lada se află în plin proces de renaştere, iar următorul model pe lista relansărilor este legendarul Niva. Noua generaţie se va lansa în 2018, scrie realitatea.net.

Chiar dacă piaţa auto din Rusia este în plin picaj şi toţi marii constructori au înregistrat scăderi masive, brandul rusesc Lada este în plină renaştere.

Iar noul Niva este aşteptat să fie lansat în toamna anului 2018.Asta, deşi, estimările iniţiale vorbeau despre o lansare mondială în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Surse din presa rusească vorbesc despre două variante de caroserie, cu trei şi cinci uşi, dar şi despre un portbagaj uriaş.

Gama de motorizări va include un motor mai puternic decât actualul propulsor de 1.7 litri şi 83 de cai putere. Nu este exclus ca el să fie chiar de origine Renault, cel mai probabil un diesel de 1.5 sau 1.6 litri. Transmisia va fi asigurată de o cutie manuală, iar tracţiunea integrală va fi standard.

Pentru a face tranziţia generaţiilor ceva mai uşoară, Lada va menţine în producţie actualul model şi după lansarea celui nou.

Citește și: