2900 vizualizări 22 mai 2015

"Automobile Dacia încurajează toate măsurile care permit creşterea pieţei de maşini noi, dar nu a cerut Guvernului să introducă TVA zero la achiziţia de maşini noi", a comunicat constructorul auto deţinut de grupul francez Renault.

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), a propus Ministerului Finanţelor Publice să introducă TVA zero la achiziţia de maşini noi, pentru a susţine creşterea vânzărilor.

"Propune-ţi, domnule, să vinzi 50.000 de maşini noi, fără TVA. Înseamnă nişte locuri de muncă stabile, care înseamnă taxe, impozite, o serie de alte contribuţii. (...) Primul răspuns al ministerului - apoi domnule, noi vom avea o gaură de TVA înmulţit cu numărul de maşini", a spus Stroe, la Digi24.

Cumpărătorii de autoturisme preferă maşinile vechi, mult mai ieftine, doar un sfert din cele 290.000 de maşini înmatriculate anul trecut fiind noi, şi nici programul guvernamental Prima Maşină nu s-a dovedit util, Stroe declarând despre acesta că ridică potenţialului cumpărător "bariere birocratice uluitoare".

Citește și: