3793 vizualizări 1 oct 2014

"În aceste situaţii, una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care va putea fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În urma verificărilor de miercuri s-a stabilit că 51,16% dintre vehiculele oprite aveau diverse neconformităţi, de natură tehnică sau legate de acte. Astfel, La 21 de vehicule (48,84%) s-au constatat defecte precum proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie ori defecţiuni ale sistemului de frânare. Vehiculele cu astfel de probleme au fost considerate ca neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost depăşirea nivelului maxim admis de poluare (18,60%) şi neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (2,33%).

În urma controlului tehnic desfăşurat miercuri în trafic au fost reţinute 15 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere şi au fost date 18 amenzi.

Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, spune că rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Parcul auto naţional are, în momentul de faţă, aproximativ 5.700.000 de vehicule, din care 4.485.000 sunt autoturisme.

Citește și: