Anca Dumitrescu - Mediafax
1850 vizualizări 19 ian 2016

Sistemele de filtrare ale acestor vehicule nu funcţionează la temperaturi foarte înalte sau sub 17 grade Celsius, a afirmat Royal la postul de radio RTL.

Reglarea acestor sisteme pentru a deveni operaţionale la temperaturile respective va necesita circa jumătate de zi pentru fiecare motor, a explicat ministrul.

"Renault s-a angajat să recheme peste 15.000 de vehicule pentru ajustarea motoarelor”, a arătat Royal.

Ea a spus că testele trebuie să se bazeze pe condiţiile reale de trafic, indiferent de temperaturile de afară.

"Ca să fim corecţi faţă de Renault, sunt şi alte mărci care depăşesc normele", a adăugat Royal.

Ministrul a pecizat că managerii companiilor respective au acceptat că dea explicaţii în faţa unei comisii înfiinţate de guvern.

Reprezentanţii Renault nu au fost disponibili pentru comentarii.

Renault a anunţat joi că mai multe birouri ale companiei din Franţa au fost percheziţionate de către investigatorii guvernamentali antifraudă, în cadrul unei investigaţii legate de emisiile vehiculelor.

PSA Peugeot Citroen a precizat că la birourile grupului nu au avut loc astfel de percheziţii.

Acţiunile Renault sunt în urcare cu 1,8% la bursa din Paris. Producătorul auto a pierdut circa 3,3 miliarde de euro din capitalizare, de la apariţia informaţiilor referitoare la investigaţie.

Verificările făcute de autorităţile franceze au loc după ce grupul german Volkswagen a recunoscut în septembrie că 11 milioane de vehicule diesel la nivel global au fost prevăzute cu softuri ilegale care redus nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Citește și: