730 vizualizări 14 ian 2020

Proiectul de hotărâre al MAI se referă la impunerea unei date limite la care şoferii pot depune cereri de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere.

„Cererea se depune, după caz, până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care titularul permisului de conducere solicită reducerea”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit proiectului, cererile vor fi soluţionate în termen de cinic zile de la depunerea acestora:

„Reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce sau refuzul de a reduce această perioadă, se dispune în scris de către şeful serviciului poliţiei rutiere prevăzut la alin. (1) sau, după caz, de către şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române prevăzut la alin. (2) şi se comunică titularului permisului de conducere în cel mult 5 zile de la data înregistrării cererii, inclusiv.”, prevede proiectul de act normativ.

Şoferii cărora li se suspendă permisul şi vor să reintre în posesia lui mai repede, trebuie să îndeplinească două condiţii: să aibă permis auto de peste un an de zile şi să fie declaraţi admişi la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

În prezent, legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că, în funcţie de contravenţia săvârşită, dreptul de a conduce al unui şofer poate fi suspendat pentru 30, 60 sau 90 de zile.

 

Citește și: