„Mai ţineţi minte creşterile salariale PSD din sănătate? Că ziceau că îi aduc pe medici la nivel european? Hai că nu e greu, era acum câteva luni. Luaţi de aici. Între timp ei nu stau chiar degeaba, (C)iordache merge înainte cu legea care şterge interdicţiile ANI aplicabile parlamentarilor în perioada 2007-2013. Ăştia nu vor DECÂT să fure şi ne-o demonstrează zilnic. Când medicii vor ieşi în stradă în mod normal populaţia ar trebui să fie lângă ei. Nu de altă, dar tre să fii orb să nu realizezi că după medici urmează alte categorii profesionale. Doar că n-o să iasă nimeni lângă medici pentru că aşa suntem noi egoişti, ne “descurcăm”, nu ne atinge pe noi. Solidaritatea este o formă inteligenţă de egoism. Alte popoare au realizat asta mai demult.

PS. Când faci totul că să îi obligi pe medici să plece din ţară, asta nu e atac la siguranţă naţională? În curând mândri că suntem români va fi mândri că suntem bolnavi. Găseşte PSD un avantaj şi în boală”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Câştigul salarial mediu net a scăzut în sănătate şi asistenţă socială (-2,1%) comparativ cu luna precedentă, arată cele mai recente date transmise de către Institutul Naţional de Statistică.

IT-iştii şi lucrătorii din turism sunt cele două capete ale intervalului între care evoluează salariile românilor. Angajaţii din IT au câştigat în medie 6.134 lei (1.317 euro) în vreme ce lucrătorii  din industria ospitalităţii au luat în mână 1.499 de lei (321 de euro), mai relevă datele INS.
 

Citește și: