388 vizualizări 17 dec 2014

Analiza Gândul privind achiziţiile locale în 2014, an cu două runde electorale, arată că judeţul Hunedoara se află, în topul cheltuielilor locale ale celor 41 de judeţe şi ale municipiului Bucureşti, pe locul al 29-lea, cu 23.063.000 de euro împărţite între 18 de contracte şi 19 de firme sau asocieri de companii care le-au câştigat, fie integral, fie parţial. Niciuna dintre aceste investiţii nu-i aparţine însă Consiliului Judeţean, instituţia neavând în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice nici măcar un proiect pentru care să fi semnat vreun contract în 2014.


UPDATE: Dintr-o regretabilă eroare, dată de faptul că CJ Hunedoara apare în Sistemul de Achiziţii Publice într-un format diferit de cel al celorlalte judeţe, analiza iniţială a omis achiziţiile acestei autorităţi ca urmare a lipsei rezultatelor la căutare. După ce CJ Hunedoara a făcut precizările necesare, Gândul reia informaţiile complete legate de achiziţiile anului 2014 în judeţ.

Analiza Gândul privind achiziţiile locale în 2014, an cu două runde electorale, arată că judeţul Hunedoara se află, în topul cheltuielilor locale ale celor 41 de judeţe şi ale municipiului Bucureşti, pe locul al 8-lea, cu 67.626.000 de euro împărţite între 32 de contracte şi 39 de firme sau asocieri de companii care le-au câştigat, fie integral, fie parţial.

Consiliul Judeţean a semnat contracte de 44,5 milioane de euro, cei mai mulţi (69,8%) în trimestrul al patrulea, o parte dintre acordurile-cadru acoperind şi cheltuieli din 2015. Primăriile, pe de altă parte, au cheltuit 23 de milioane de lei, din care 14,9 au fost alocaţi în perioada aprilie - iunie.

Aproape jumătate dintre contractele locale s-au atribuit prin licitaţie directă, cu menţiunea că 6 dintre cele 14 licitaţii s-au încheiat în condiţiile în care câştigătorul a fost singurul ofertant sau a avut singura ofertă admisibilă. Cele mai multe contracte (11) s-au semnat în ultimele trei luni ale anului. Au fost şi cele mai bănoase, însumând 33,5 milioane de euro.

Cum au fost cheltuite fondurile publice şi sursele acestora, care sunt primele cinci cele mai valoroase investiţii din acest an, ca şi topul primelor 10 firme care au încheiat în 2014 contracte cu statul la nivel local, în judeţul Hunedoara, se poate vedea, detaliat, mai jos.

Grafic Gândul.info. Sursa informaţiilor: Sistemul Electronic de achiziţii publice


Grafic Gândul.info. Sursa informaţiilor: Sistemul Electronic de achiziţii publice

 

Grafic Gândul.info. Sursa informaţiilor: Sistemul Electronic de achiziţii publice

Grafic Gândul.info. Sursa informaţiilor: Sistemul Electronic de achiziţii publice

Citește și: