Silviu Bănilă
390 vizualizări 19 nov 2014

BLACK FRIDAY 2014. Cei mai mulţi americani nu vor face shopping de Black Friday sau Cyber Monday, în 2014, arată un studiu Bankrate.com, citat de CNN. Potrivit analizei, doar 40% dintre americani doresc să îşi cumpere ceva de Black Friday 2014 şi 28% vor merge la magazin, în acest sens, în timp ce restul cumpărătorilor vor prefera site-urile online.

„Black Friday-ul tradiţional a suferit modificări”, a declarat Jeanine Skowronski, analist Bankrate. Aceasta a adus în discuţie incidentele violente care au marcat unele zile de Black Friday, când consumatorii s-au călcat în picioare pentru a prinde unele oferte.

De asemenea, unii retaileri din SUA lansează ofertele încă din data de 1 noiembrie, astfel încât de Black Friday 2014 cumpărătorii sunt deja plictisiţi. „Oamenii s-au obişnuit să caute oferte înainte de Black Friday şi imediat după Crăciun”, a declarat Skowronski. „Americanii aşteaptă ca ofertele să le bată la uşă, nu vor să mai alerge după ele”, a continuat ea.

Potrivit studiului, magazinele vor fi vizitate în principal de tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani. Totuşi, asta nu înseamnă ca vor face shopping în respectivele unităţi, ci mai degrabă vor merge să verifice diferenţele de preţuri faţă de ofertele online.

„Este un joc dominat de cumpărător”, a spus Skowronski. „În prezent, tinerii sunt mult mai cumpătaţi decât par”. Tinerii americani vor cheltui în medie 100 - 250 de dolari de Black Friday, în timp ce alte categorii de cumpărători vor da chiar şi 400 de dolari pe produsele dorite. Cu aceşti bani, un consumator îşi poate cumpăra o consolă Xbox One (429,99 dolari) sau două tablete iPad Mini (199 dolari fiecare).

Potrivit studiului, 1 din 4 americani vor să meargă la cumpărături în ziua de luni (Cyber Monday). Cât despre Ziua Recunoştinţei, „aceasta este rezervată vânătorilor de reduceri, care vor să fie primii la coadă”. 

Citește și: