Silviu Bănilă
185 vizualizări 20 nov 2014

Black Friday 2014. Conform informaţiilor NETOPIA mobilPay, suma medie pe care o vor cheltui românii anul acesta pe produsele pregătite de comercianţii români, cu ocazia Black Friday, se va ridica la circa 340 de lei, de aproape două ori mai mare faţă de suma medie tranzacţionată online cu cardul în restul anului, în valoare de circa 180 lei. În cadrul ediţiei Black Friday 2013, suma medie plătită online cu cardul s-a ridicat la circa 260 de lei, în timp ce tranzacţia medie procesată online s-a ridicat la circa 150 de lei.

Vârful de vânzări înregistrat de comercianţii online care pregătesc oferte speciale de Black Friday se va resimţi şi la nivelul numărului de plăţi online realizate de români, care va creşte cu până la 55% faţă de media anuală procesată în România.

CELE MAI RECENTE INFORMAŢII DESPRE BLACK FRIDAY 2014 LE GĂSIŢI AICI >>>

Potrivit estmărilor NETOPIA mobilPay, circa 65% din totalul plăţilor online cu cardul generate de Black Friday vor fi realizate de pe laptop-uri şi calculatoare, respectiv 35% de pe telefoane smart, indiferent de sistemul de operare, precum şi de pe tablete.

Având în vedere numărul foarte ridicat de oferte anunţate de comercianţii online, care vor duce implicit la o creştere masivă a plăţilor online cu cardul, reprezentanţii NETOPIA mobilPay, alături de partenerii săi MasterCard şi Garanti Bank, le recomandă tuturor celor care intenţionează să cumpere cu cardul de Black Friday, dar şi comercianţilor, să se asigure că procesatorii au implementat cel puţin sistemul de siguranţă a plăţii 3D Secure, pe lângă pagina de plată securizată (SSL).
 

Citește și: