17634 vizualizări 5 mai 2014

Spre deosebire de jucătorii „mari” de la europarlamentare, care vorbesc în şabloane şi generalităţi lăsând maşinăria de partid să le dea mandatul de Bruxelles, jucătorii mici, independenţii, sunt mult mai aplicaţi. Doctrina lor încearcă să se adreseze unor nişe electorale, care să le dea suficiente voturi încât să-şi vadă visul împlinit. Mulţi se adresează familiei creştine, unii sunt militanţi împotriva homosexualităţii, alţii apără valorile tradiţionale şi insistă pentru „dreptul” femeii de a face câţi copii îi dă Domnul. De pildă, Pericle Iulian Capsali, candidatul-tată a nouă copii, şi Peter Costea, un român din Texas, îşi propun ca, în această lună, să-i cheme pe români la o adevărată luptă „împotriva acestei revoluţii sexuale care a cuprins lumea”. Citiţi aici despre ce e vorba.

Corina Ungureanu, de pe podiumul mondial în Parlamentul European

”Performanţă dovedită, performanţă garantată”, sub acest slogan intră în cursa pentru Parlamentul European fosta gimnastă şi dublă campioană europeană, Corina Ungureanu. A lucrat în admnistraţia locală, la Ploieşti, şi a observat care sunt problemele. Acum spune că vrea să facă mai mult.

”Nu vreau ca totul să învârtă în jurul unor medalii care stau în vitrină. Nu alerg după niciun fotoliu la Bruxelles, încerc să mă fac utilă şi în domeniul acesta. Nu am stat de pomană, nu am stat cu mâna întinsă, nu vreau să se spună despre mine că fac figuraţie la un moment dat. Este teama oricărui campion”, îşi explică Ungureanu candidatura.

Mai mult, spune că din Parlamentul European ar putea face mult mai mult pentru sportul românesc, mai ales că are susţinerea preşedinţilor federaţiilor sportive din România.

”Pentru prima oară sunt bani de la Comisia Europeană pentru sport, sunt programe care trebuie susţinute. Promovarea turismului sportiv, adică muncit şi investit pe infrastructura sportivă astfel încât sportul românesc să ajungă nu neapărat să producă, ci să nu mai consume”, trasează ea planurile pentru Bruxelles.

Probabil cel mai mare impediment în campania electorală este episodul pictorialului nud din Japonia, despre care spune însă că nu se va împiedica. ”Cu toţii facem greşeli, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă închid în casă. Cine vrea să vadă doar atât, va vedea doar atât. Nu o să stau să dau explicaţii la nesfârşit, fac asta de 14 ani. Dar dacă doar atât au să spună despre mine, ceilalţi au o problemă, nu eu. Mi-am dat seama că acesta va fi punctul meu slab”, a spus Ungureanu, resemnată, pentru gândul.

Ca o paralelă, fosta campioană europeană vrea să combată eticheta de ”gimnasta dezbrăcată”, aşa cum susţine că i s-a spus multă vreme, dând exemplu chiar unei alte foste campioane cu care a împărţit podiumul: Svetlana Horkina. Rusoaia s-a implicat în politică după ce a pus capăt gimnasticii, fiind deputat în Parlamentul rus din 2007 până în 2011. Totodată, aceeaşi Svetlana Horkina a realizat şi ea un pictorial nud pentru o revistă pentru bărbaţi în 2007.

La alegerile europarlamentare din 25 candidează opt independenţi: Mircea Diaconu, Dănuţ Liga, Corina Ungureanu, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Constantin Filip Tititan, Valentin Dăeanu şi Peter Costea.

Corina Ungureanu, locul doi în topul celor mai sexy 40 de gimnaste din toate timpurile. CLIC pe poză pentru GALERIE FOTO

 

Citește și: