Florin Badescu - Mediafax
27 vizualizări 9 iun 2015

Starul chinez, protagonistul filmului "Ultima dorinţă/ Lust, Caution" (2007) - al doilea film premiat cu Leul de Aur la Veneţia din cariera regizorului Ang Lee -, a primit această distincţie, ce i-a fost atribuită pentru realizări deosebite în industria cinematografică, din mâinile consulului general al Franţei la Hong Kong, Arnaud Barthelemy.

Tony Leung, care a fost însoţit la eveniment de soţia lui, Carina Lau, şi de regizorul Wong Kar-Wai, a dedicat acest trofeu tuturor colaboratorilor săi din ultimii ani, care l-au ajutat să devină o vedetă de talie mondială.

"Cred că ar trebui să împart acest premiu cu toţi aceia care au lucrat cu mine în filme în ultimii 30 de ani", a declarat actorul.

Tony Leung, în vârstă de 52 de ani, a cunoscut succesul pe plan internaţional graţie colaborării sale cu regizorul Wong Kar-Wai, care a fost recompensat cu Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor în 2013.

Cei doi artişti asiatici au colaborat la o serie de pelicule care au impresionat publicul, criticii de cinema şi juriile unor festivaluri prestigioase de-a lungul anilor, precum "Cenuşa timpului" (1994), "Chungking Express" (1994), "O iubire imposibilă" (2000) - care i-a adus lui Tony Leung premiul de interpretare masculină la Festivalul de Film de la Cannes din acel an.

Recent, actorul asiatic s-a remarcat în alte două producţii impresionante: "Bătălia de la Stânca Roşie" şi o nouă colaborare cu Wong Kar-Wai, intitulată "Marele Maestru".

Citește și: