Adriana Stanca
6981 vizualizări 28 ian 2015

Montat în premieră în România de Stephen Barlow, spectacolul „Fantoma de la Operă”, a inaugurat recent noul sediu al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti. S-a jucat cu casa închisă, biletele pentru această reprezentaţie fiind epuizate în doar câteva ore.

Pentru cei care nu au reuşit însă să achiziţioneze un tichet, Răzvan Dincă, directorul Operei Naţionale, are însă o veste bună: chiar dacă şi biletele pentru februarie sunt deja sold out, spectacolul „Fantoma de la Operă” va putea fi văzut până la jumătatea anului.

Foto: Mediafax / Andreea Alexandru

„Până în iunie, avem patru reprezentaţii pe lună”, a precizat Dincă în timpul emisiunii Gândul LIVE. „Nu vom epuiza acest spectacol, nu este un spectacol adus de un impresar, care se joacă o perioadă de timp, după care dispare. Este un spectacol pe care intenţionăm să îl lăsăm în repertoriul teatrului la infinit, până când ultimul spectator va vedea această reprezentaţie şi până când copiii ultimului spectator vor creşte ca să vadă şi ei reprezentaţiile respective”, a adăugat el.

Pentru „Fantoma de la Operă”, biletele au „un preţ just pentru România şi pentru puterea de cumpărare a românilor”, a mai spus Dincă: între 40 şi 160 de lei, comparativ cu preţurile din Marea Britanie, care pleacă de la 60 de lire sterline.

Un succes similar se preconizează şi pentru spectacolul „Romeo şi Julieta”, ale cărui bilete pentru prima reprezentaţie din acest an au fost deja vândute în proporţie de 80%.

Seria musicalurilor „importate” va continua şi în anii următori a dezvăluit Răzvan Dincă. Pentru „Notre Dame de Paris” au fost deja achiziţionate drepturile de montare în România, iar pentru „Mizerabilii” se poartă discuţii.

„Pentru Notre Dame de Paris le-am luat cu mult înainte de a face Fantoma de la Operă”, a afirmat directorul Operei Naţionale. „A fost primul spectacol pe care l-am dorit importat de afară şi în această producţie intenţionăm să aducem producţia originală de la Paris. E un spectacol al companiei de impresariat Talar, companie foarte mare, care are drepturile de autor asupra muzicii şi asupra montării. Am discutat cu ei şi am bătut palma să fim primii în România, şi singurii, care să monteze acest spectacol. Pentru Mizerabilii nu am început demersurile. Intenţia de a face Mizerabilii ar fi undeva în anul 2016”, a mai spus Dincă.

Ce alte spectacole mai pregăteşte Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, precum şi detalii inedite despre amenajarea şi inaugurarea noului sediu al instituţiei aflaţi din interviul complet acordat de Răzva Dincă la Gândul LIVE Dianei Marcu:

Citește și: