Diana Parvulescu
178 vizualizări 13 mai 2015

Festivalul Internaţional de Film Anonimul se întoarce în Delta Dunării, cea de-a 12-a ediţie a evenimentului cinematografic urmând să se desfăşoare între 17 şi 23 august, la Sfântu Gheorghe, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Înscrierile pentru competiţia de scurtmetraj-ficţiune şi animaţie sunt deja deschise pe www.festival-anonimul.ro. Până la data de 15 iunie, pot fi înscrise scurtmetraje de ficţiune şi animaţie produse după 1 ianuarie 2014, cu o durată de maximum 20 de minute, titlurile din competiţie urmând a fi anunţate în luna iulie.

Selecţia acestora aparţine, ca în fiecare an, criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Competiţia de lungmetraj va prezenta şi anul acesta şapte titluri propuse de selecţionerul Ludmila Cvikova, curator de film şi fost selecţioner la Rotterdam IFF şi la Doha IFF.

Trofeul Festivalului Anonimul, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, respectiv premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la eveniment, în timp ce Fundaţia Anonimul va acorda premiul Ovidiu Bose Paştină.

Festivalul, organizat de Fundaţia Anonimul, include secţiunea Panorama Internaţională, ce cuprinde filme premiate la alte evenimente de profil importante din 2015, omagii, retrospective, dar şi secţiunea Actori în spatele camerei şi secţiunea OFF Românesc.

În 2014, Festivalul Anonimul s-a desfăşurat în mod excepţional la Bucureşti, pentru că Dolphin Camping şi Complexul Green Village au fost închise.

Citește și: