189 vizualizări 29 apr 2016

"Haideţi să vedem ce pot face o colecţie muzeală impresionantă şi multe minţi ingenioase”, îndeamnă MNAR, susţinând că atunci „când un muzeu întâlneşte comunităţile creative apare un concept nou - muzeul creativ".

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) invită artiştii şi antreprenorii activi în sectoarele creative, precum arhitecţii, gamerii, designerii, marketerii, artiştii vizuali, performerii etc., la un brainstorming în sediul muzeului, care va avea loc în sala de proiecţii a MNAR (intrarea A2), în data de 5 mai, ora 11:00, pentru a pune bazele unei colaborări concrete pe idei şi proiecte.

Instituţia "pune la bătaie" un spaţiu cu potenţial pentru diferite forme de expunere (precum spectacole, filme de artă, reclame isteţe, design de produs), o colecţie stimulantă pentru dezvoltare de diferite conţinuturi, expertiză de la profesioniştii acestei colecţii, un grad ridicat de încredere publică şi o audienţă conturată şi stabilă.

Totuşi, MNAR atrage atenţia asupra faptului că viitorii parteneri din sectoarele culturale şi creative care vor dori să lucreze cu muzeul trebuie să fie conştienţi de faptul că unele responsabilităţi muzeale implică şi un regim special de lucru.

Astfel, MNAR precizează că muzeul trebuie să-şi protejeze colecţia pentru viitor şi să asigure o balanţă între beneficiul public conform căruia facem patrimoniul accesibil şi riscul ca acesta să fie în pericol.de asemenea, muzeele trebuie să genereze un venit suplimentar evident în actualul context economic, dar acest demers trebuie echilibrat cu rolul său de instituţie publică, unde prioritare sunt capitalul cultural, interesul social şi accesibilitatea publică.

Discuţiile vor fi urmate de un tur asistat prin galeriile muzeului, "la vânătoare de detalii" care să inspire creaţiile şi să transforme MNAR într-un "studio creativ".

Pentru înscriere şi participare, cei interesaţi trebuie să trimită un email la comunicare@art.museum.ro, în care să precizeze numele, organizaţia pe care o reprezintă şi numărul de telefon mobil.

Citește și: