Diana Parvulescu
29 vizualizări 14 mai 2015

Săptămână Integrării de la Viena cuprinde peste 300 de evenimente dedicate multilingvismului, convieţuirii şi participării active la viaţa socială a grupurilor etnice prezente în Viena, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Proiecţia, organizată de Let's CEE Film Festival, va avea loc duminică, de la ora 18.00, la cinematograful Urania Kino.

Cristi Puiu şi Jean-Luc Godard se numără printre regizorii care au realizat filmul colectiv "Bridges of Sarajevo", format din 13 scurtmetraje şi coordonat de Jean-Michel Frodon, care a fost inclus în secţiunea Les séances spéciales din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes 2014.

Cristi Puiu a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul "Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care acesta vede Sarajevo de la distanţă, din România.

"Bridges of Sarajevo" este un proiect realizat în cadrul evenimentelor care marchează, în 2014, împlinirea a o sută de ani de la începutul Primului Război Mondial.

Filmul "Bridges of Sarajevo" cuprinde 13 scurtmetraje, în general de câte şase şi opt minute, realizate de 13 regizori europeni, respectiv Teresa Villaverde (Portugalia), Aida Begic (Bosnia şi Herţegovina), Leonardo di Costanzo (Italia), Jean-Luc Godard (Elveţia), Kamen Kalev (Bulgaria), Serghei Loznitsa (Rusia), Isild Le Besco (Franţa), Vincenzo Marra (Italia), Ursula Meier (Elveţia), Vladimir Perisic (Serbia), Cristi Puiu (România), Marc Recha (Spania) şi Angela Schanelec (Germania).

Regizorul Cristi Puiu a fost prezent, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) de la Viena, la ediţia 2014 a Let's CEE Film Festival, ocazie cu care a susţinut un masterclass şi a fost proiectat şi filmul "Moartea domnului Lăzărescu".

Citește și: